Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών το βλέμμα – Στήριξη από DBRS και αποτελέσματα

ΧΑ: Στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών το βλέμμα – Στήριξη από DBRS και αποτελέσματα
Ο γερμανικός δείκτης DAX φαίνεται πως θα ανοίξει στις 15.300 μονάδες για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο
Σχετικά Άρθρα

Οι σημαντικές απώλειες που καταγράφουν τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών ενδέχεται να επισκιάσουν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την DBRS.
Ο γερμανικός δείκτης DAX φαίνεται πως θα ανοίξει στις 15.300 μονάδες για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο.
Ανησυχίες έχει δημιουργήσει στους επενδυτές η Κίνα, λόγω της Evergrande και στον αν η κινεζική κυβέρνηση θα σώσει το μεγαλύτερο και πιο χρεωμένο κατασκευαστή ακινήτων στον κόσμο.
Μετά το πολύ καλό κλείσιμο της αγοράς στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής και την αύξηση του τζίρου λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE, οι αναλυτές περιμένουν σήμερα πως η πορεία των ξένων αγορών θα μας επηρεάσει.
Στήριξη θα μπορούσε να προσφέρει η αναβάθμιση από την DBRS αλλά και τα καλά αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εισηγμένες για το πρώτο εξάμηνο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πτωτικό άνοιγμα καθώς οι αγορές του εξωτερικού φαίνεται πως έχουν διάθεση διόρθωσης λόγω των ανησυχιών για το πρόγραμμα επαναγοράς από την FED αλλά και από την Κίνα.

Euroxx
Περιμένουμε η αναβάθμιση από την DBRS να προσφέρει στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 904 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 900 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 920 μονάδες.
Οι ανακοινώσεις της FED την Τετάρτη θα δώσουν τον τόνο τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στο ΧΑ.

Beta
Κίνηση σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης και μεταβλητότητα αναμένεται στο άνοιγμα της συνεδρίασης με το τελικό σήμερα για την κατεύθυνση να δίνεται από τις ξένες αγορές.
Οι βελτιωμένοι όγκοι αναμένεται να συμβάλουν στην κίνηση του γενικού δείκτη προς υψηλότερα επίπεδα.

Depolas
Σε αντίθεση με τις διεθνείς αγορές ο ΓΔΧΑ έκλεισε με θετικό πρόσημο την Παρασκευή, ενώ αναβαθμίστηκε και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από την DBRS (ΒΒ) και μάλιστα με θετικές προοπτικές για την οικονομία.
Από την άλλη, αυξημένες απώλειες καταγράφηκαν σήμερα το πρωί στην αγορά του Χονγκ Κονγκ εν μέσω ανησυχιών για την αγορά ακινήτων και τις εξελίξεις στην Evergrande. \
Παράλληλα, εντός της εβδομάδας πλην FED συνεδριάζουν και οι κεντρικές τράπεζες ΗΒ και Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα οι πιθανές νέες λεπτομέρειες σχετικά με την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική που θα προκύψουν να βρεθούν στο επίκεντρο της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας.
Στο εσωτερικό, από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση αναμένουμε τα αποτελέσματα της ΔΕΗ την Πέμπτη το απόγευμα.
Συνολικά, η περίπτωση υποχώρησης των διεθνών αγορών ενδεχομένως να επισκιάσει την βελτίωση των συνθηκών στην εγχώρια οικονομία, ήτοι το πτωτικό ρίσκο παραμένει για τον ΓΔΧΑ.
Κλειστές θα είναι σήμερα οι αγορές σε Κίνα (και αύριο) και Ιαπωνία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης