Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα
Χθες ανακοίνωσε αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς η Cenergy και η Κρι-Κρι, ενώ σήμερα μετά το κλείσιμο θα δημοσιεύει εξάμηνο η ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα

Η διατήρηση των ανοδικών τάσεων στις αγορές του εξωτερικού, μετά και τις ανακοινώσεις της FED αλλά και την υποχώρηση των ανησυχιών αναφορικά με την Evergrande στην Κίνα, θα μπορούσε να βελτιώσει και την εγχώρια επενδυτική ψυχολογία.
Ήδη το ΧΑ υστερεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, στην αντίδραση, έναντι των αγορών του εξωτερικού, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές θετικές εγχώριες ειδήσεις.
Οι επιλεκτικές κινήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με τις εισηγμένες που ανακοινώνουν αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Χθες ανακοίνωσε αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς η Cenergy και η Κρι-Κρι, ενώ σήμερα μετά το κλείσιμο θα δημοσιεύει εξάμηνο η ΔΕΗ.

Euroxx
Περιμένουμε σήμερα η αγορά να κινηθεί ανοδικά, βοηθούμενη επίσης από τις διεθνείς τάσεις.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να ωφεληθεί από την ανάκαμψη της επενδυτικής ψυχολογίας στις αγορές του εξωτερικού μετά και τις ανακοινώσεις της FED αλλά και από την υποχώρηση των ανησυχιών αναφορικά με την Evergrande Group στην Κίνα.

Optima Bank
Η ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο σήμερα καθώς ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ θα επικοινωνήσει και την επικαιροποιημένη στρατηγική της.

Beta
Μία αντίδραση είναι δικαιολογημένη σήμερα καθώς οι αγορές του εξωτερικού δείχνουν να έχουν περισσότερη αισιοδοξία για το σημερινό ξεκίνημα.

Depolas
Η Κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης με το ‘’tapering’’ να ξεκινά τον Νοέμβριο και να επεκτείνεται ως και τα μέσα του 2022, ενώ πιθανή είναι και η αύξηση των επιτοκίων εντός του β΄ εξαμήνου του ιδίου έτους.
Οι αγορές καλούνται να χωνέψουν το παραπάνω σενάριο το επόμενο διάστημα με το ΧΑ να κινείται αναλόγως.
Βαρύτητα θα δοθεί πλέον στα εισερχόμενα στοιχεία της οικονομίας και στην πορεία των εταιρικών κερδών. Άλλο ένα καλό τρίμηνο δημοσιοποίησε χθες η Cenergy με αύξηση ενοποιημένων εσόδων κατά 13% (τριμηνιαία βάση) και ανεβασμένα αναπροσαρμοσμένα EBITDA στα 29,6εκ. Ευρώ.
Ωστόσο, διαφαίνεται ήδη το πρόβλημα στο ενεργειακό κόστος καθώς ο κλάδος σωλήνων του χάλυβα (που επηρεάζεται περισσότερο από το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον) έχασε 22% των εσόδων σε εξαμηνιαία βάση.
Σταθερά ανοδική διαγράφεται η πορεία μεγεθών του Κρι Κρι με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 6,5% στο A’ εξάμηνο στα 70,33εκ ευρώ και αντίστοιχα τα καθαρά κέρδη να εμφανίζονται στα 10,05εκ ευρώ από 9,1εκ ευρώ πέρυσι.
Αναμένουμε να συνεχιστεί η αυξημένη μεταβλητότητα όσο βαδίζουμε προς το τέλος του έτους με πιθανές διορθώσεις τιμών.
Η σημερινή ατζέντα μακροοικονομικών στοιχείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αρχική μέτρηση των δεικτών μεταποίησης και υπηρεσιών Σεπτεμβρίου PMI Markit σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης