Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Η ΔΕΗ θα παραμείνει στο επίκεντρο διαμορφώνοντας τη βραχυπρόθεσμη τάση

ΧΑ: Η ΔΕΗ θα παραμείνει στο επίκεντρο διαμορφώνοντας τη βραχυπρόθεσμη τάση
Η επόμενη στήριξη εντοπίζεται τις 850 μονάδες, ενώ η βραχυπρόθεσμη τάση έχει γυρίσει πτωτική
Σχετικά Άρθρα

Το θετικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης θα μπορούσε να βοηθήσει την εγχώρια αγορά, αν και οι αναλυτές σημειώνουν πως η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ έχει οδηγήσει τους επενδυτές στην υιοθέτηση μίας πιο επιφυλακτικής στάσης.
Η επόμενη στήριξη εντοπίζεται τις 850 μονάδες, ενώ η βραχυπρόθεσμη τάση έχει γυρίσει πτωτική.
Ωστόσο, τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες, θα μπορούσαν τα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.
Η μετοχή της ΔΕΗ θα παραμείνει στο επίκεντρο καθώς στις τελευταίες 9 συνεδριάσεις έχει χάσει 24% με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής όπου λόγω της ανακοίνωσης της αύξησης κεφαλαίου υποχώρησε 11,53%.
Σημειώνεται πως από σήμερα οι μετοχές της Attica Bank είναι εκτός διαπραγμάτευσης προκειμένου να γίνει η αύξηση ονομαστικής αξίας των μετοχών και το reverse split.
Ο αριθμός των μετοχών από 461,25 εκατ. θα γίνει 7,68 εκατ. και θα επανέλθουν προς διαπραγμάτευση στις 30 Σεπτεμβρίου με τιμή 4,80 ευρώ.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση ακολουθώντας από κοντά τις διεθνείς τάσεις.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν θετικά, αλλά τα νέα για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ έχουν δημιουργήσει επιφυλακτικότητα και είναι πιθανό τα μετριάσουν το βραχυπρόθεσμο momentum της αγοράς.

Optima Bank
Η ΔΕΗ θα παραμείνεις το επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα υπέρ και κατά της αύξησης κεφαλαίου.
Επιπλέον, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ και Lamda είναι μεταξύ των εταιρειών που θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Beta
Μία αντίδραση δικαιολογείται σήμερα λόγω τεχνικών επιπέδων και καθώς πολλές μετοχές βρίσκονται σε βραχυπρόθεσμα υπερπουλημένα επίπεδα.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 899 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Depolas
Η ανησυχία των τελευταίων εβδομάδων έχει έρθει στο προσκήνιο και αυξάνει την επιφυλακτικότητα για την πορεία των αγορών βραχυπρόθεσμα.
Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση στην Γερμανία με τον σχηματισμό κυβέρνησης να καθυστερεί.
Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες συνεδριάσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό δεδομένης της συσχέτισής μας με τους Ευρωπαϊκούς δείκτες.
Ωστόσο, παραμένουμε θετικοί για επιλεκτικές αγορές σε πιθανή σημαντική αδυναμία του ΓΔΧΑ.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι συνεχίζεται η άνοδος των 10ετών αποδόσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη κινούμενες υψηλότερα των μέσων αποδόσεων του τελευταίου εξαμήνου.
Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων στο ΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης