Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έτοιμος να ζητήσει διάσωση αν παραμείνει υψηλό το κόστος δανεισμού δηλώνει ο Rajoy – Θα χρειαστούν λιγότερα από 60 δισ. για τις τράπεζες – Η Ισπανία θα πετύχει πακέτο με περιορισμένους ή και καθόλου όρους εκτιμά η Societe Generale

Έτοιμος να ζητήσει διάσωση αν παραμείνει υψηλό το κόστος δανεισμού δηλώνει ο Rajoy – Θα χρειαστούν λιγότερα από 60 δισ.  για τις τράπεζες – Η Ισπανία  θα πετύχει πακέτο με περιορισμένους ή και καθόλου όρους εκτιμά η Societe Generale

(upd) Θα υποβάλω αίτημα αν παραμείνει υψηλό το κόστος δανεισμού, διαμηνύει ο Mariano Rajoy. Δεδομένη θεωρεί την ισπανική διάσωση η Societe Generale, την ώρα που η Μαδρίτη δέχεται πιέσεις να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στους Ευρωπαίους και η κοινωνική αναταραχή λόγω των μέτρων λιτότητας και της αυξημένης ανεργίας, ενισχύεται.

Έτοιμος να υποβάλει αίτημα διάσωσης για τη Ισπανία, αν οι αποδόσεις των ομολόγων παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ισπανός πρωθυπουργός προτίθεται να ανακοινώσει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου δημοσιονομικού ινστιτούτου, για να επιβλέπει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας και τις προσπάθειες για τη μείωσή του.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα ζητήσω βοήθεια αν παραμείνει υψηλά το κόστος δανεισμού», δήλωσε ο Rajoy στην Wall Street Journal.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών, η Μαδρίτη θα ζητήσει λιγότερα από 60 δισ. ευρώ για την διάσωση των ισπανικών τραπεζών.
Πακέτο βοήθειας με περιορισμένους ή και καθόλου όρους θα λάβει η Ισπανία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Societe Generale.
Βασική επιδίωξη της Μαδρίτης είναι να πετύχει μια συμφωνία με τους υφιστάμενους όρους, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει στη λήψη επιπλέον μέτρων. Η κυβέρνηση Rajoy επιθυμεί να διατηρήσει στο βαθμό που είναι δυνατό την αξιοπιστία της και να μην της επιβάλλονται αποφάσεις από τις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά των αγορών το ερώτημα για τον Kit Juckes είναι αν τελικά αγόρασαν τη φήμη για αρκετό χρόνο.  Η Societe Generale εκτιμά ότι η διάσωση θα συμβεί, ωστόσο ο αναλυτής δεν εμφανίζεται σίγουρος για τις θετικές αναπτυξιακές επιπτώσεις που θα προκύψουν.
Εν τω μεταξύ, έντονες είναι οι πιέσεις που ασκούνται από τους Ευρωπαίους προς τη Μαδρίτη ώστε να ξεκαθαρίσει τη θέση της σύντομα. Η πλειονότητα των αναλυτών μάλιστα προβλέπει ότι εντός της εβδομάδας η Ισπανία θα ανακοινώσει την είσοδό της στο πρόγραμμα στήριξης. Την ίδια ώρα έκρυθμη είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, με τις κοινωνικές αντιδράσεις να κλιμακώνονται και την περιφέρεια της Καταλονίας να απειλεί με ανεξαρτητοποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης