Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν διάθεση για ανοδική κίνηση των δεικτών σήμερα, μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών
Σχετικά Άρθρα

Οι ανησυχίες αναφορικά με τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Omicron και το κατά πόσο τα εμβόλια την καλύπτουν θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία, με τους εμπλεκόμενους στις αγορές να περιμένουν περισσότερα νέα στις επόμενες μέρες.
Το ΧΑ θα συνεχίσει να ακολουθεί τις ξένες αγορές, οι οποίες αναμένεται τουλάχιστον για την Ευρώπη να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εταιρείες που δημοσίευσαν ενημέρωση για την πορεία των αποτελεσμάτων εννεαμήνου (Alpha Bank, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα μεταξύ άλλων).

Euroxx
Η μεταβλητότητα της αγοράς και η διάθεση για αποφυγή ρίσκου θα διατηρηθούν μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη ενημέρωση αναφορικά με τη μετάλλαξη Omicron.

Eurobank Equities
Μετά την πρόσφατη υποχώρηση, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ανησυχίες αναφορικά με τη μετάλλαξη Omicron και τις προοπτικές για ταχύτερο περιορισμό των μέτρων στήριξης από τη FED.

Beta
Τα αποτελέσματα εννεαμήνου θα μπορούσαν να προσφέρουν στήριξη και το επιλεκτικό ενδιαφέρον να σταθεροποιήσει την αγορά.

Depolas
Σημαντική εξέλιξη προέκυψε από την κατάθεση του Κ. Πάουελ, όπου ανέφερε ότι η FED θα πρέπει να συζητήσει πιθανή επιτάχυνση του ‘’tapering’’.
Οι συνθήκες είναι ιδανικές για αυξημένες διακυμάνσεις, οι οποίες ήδη παρατηρούνται και στο εξωτερικό, αλλά απαιτούνται και αυξημένα αντανακλαστικά.
Ενδεχομένως να προκύψουν βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες ευκαιρίες σε μία τέτοια συγκυρία.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα οι εισηγμένες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα.
Αναμενόμενη ήταν η πίεση στα λειτουργικά αποτελέσματα της ΔΕΗ στο Γ΄ τρίμηνο λόγω αυξημένων δαπανών φυσικού αερίου και δικαιωμάτων εκπομπών CO2 με τα EBITDA να ανέρχονται στα 142,9εκ.ευρώ μειωμένα κατά 36%.
Η ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης Markit PMI Νοεμβρίου για Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης