Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ξένες αγορές και ΑΕΠ γ’ τριμήνου θα διαμορφώσουν την τάση

ΧΑ: Ξένες αγορές και ΑΕΠ γ’ τριμήνου θα διαμορφώσουν την τάση
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σύμφωνα με όσα δείχνουν τα παράγωγα, σε μία προσπάθεια να ανακτήσουν μέρος των πρόσφατων απωλειών
Σχετικά Άρθρα

Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο θα επηρεάσουν την πορεία της σημερινής συνεδρίασης, σημειώνουν οι αναλυτές και πρόκειται να ανακοινωθούν στις 12:00.
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σύμφωνα με όσα δείχνουν τα παράγωγα, σε μία προσπάθεια να ανακτήσουν μέρος των πρόσφατων απωλειών.
Οι ειδήσεις αναφορικά με τη μετάλλαξη Omicron θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πορεία των αγορών και να κρατούν τη μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα.
Αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των Lamda και ΑΔΜΗΕ και ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων εννεαμήνου, τα οποία έχουν δείξει ισχυρή ανάκαμψη έναντι της περσινής περιόδου.
Αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου της Noval Property και στις 8 Δεκεμβρίου η δημόσια εγγραφή για το επταετές ομόλογο 300 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Euroxx
Περιμένουμε τα στοιχεία για το ύψος του εγχώριου ΑΕΠ, για το τρίτο τρίμηνο να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σε μία προσπάθεια να ανακτήσουν μέρος των πρόσφατων απωλειών.

Optima Bank
Η ειδησεογραφία αναφορικά με τη μετάλλαξη Omicron θα επηρεάσει προφανώς την αγορά κατά την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο θα δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.
Τα εταιρικά αποτελέσματα θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα με τις Lamda και ΑΔΜΗΕ να ανακοινώνουν στις 7/12.

Beta
Μία ακόμα συνεδρίασης χαμηλού όγκου και περιορισμένου εύρους αναμένεται σήμερα με τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου που ανακοινώνονται στις 12:00 (εκτίμηση +11,5%) να επηρεάζουν την πορεία της αγοράς.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 867 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 867 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 890 μονάδες.
Η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει σήμερα στις 12:00 το ΑΕΠ Γ’ τριμήνου, ενώ οι Lamda Development και ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα ανακοινώσουν αύριο αποτελέσματα 3ου τριμήνου.

Depolas
Τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν για τις αγορές μετοχών με αποτέλεσμα να περιμένουμε η αυξημένη μεταβλητότητα να συνεχιστεί.
Στο ζύγι των αγορών εισέρχονται και τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον ανεμβολίαστο πληθυσμό, τα οποία φαίνεται ότι θα επισημοποιηθούν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σήμερα, θα βρεθεί στο επίκεντρο το ΑΕΠ Γ΄τριμήνου της χώρας μας, ενώ αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα Lamda και ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.
Πιθανό εβδομαδιαίο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ η ζώνη των 860-910 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης