Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η ακτινογραφία της πορείας των μετοχών το 2021 - Συνολικά 85 τίτλοι ξεπέρασαν την απόδοση του Γενικού Δείκτη

Η ακτινογραφία της πορείας των μετοχών το 2021 - Συνολικά 85 τίτλοι ξεπέρασαν την απόδοση του Γενικού Δείκτη
Εννέα τίτλοι ξεπέρασαν σε άνοδο το 100% με 2 να ξεπερνούν το 200% και άλλοι 2 το 300%
Σχετικά Άρθρα

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 85 συνολικά μετοχές είχαν απόδοση μεγαλύτερη από την άνοδο που κατέγραψε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου το 2021.
Από την άλλη 30 μετοχές κατέγραψαν απώλειες από την αρχή του έτους και επομένως σημαντικά χειρότερη επίδοση από αυτή του Γενικού Δείκτη και άλλες 20 είχαν άνοδο αλλά μικρότερη από αυτή της αγοράς.
Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο το 2021 10,43%, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 10,72%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης 34,72% και ο τραπεζικός δείκτης 10,78%.

Οι καλύτεροι του 2021

Δέκα τίτλοι ξεπέρασαν σε άνοδο το 100% με 2 να ξεπερνούν το 200% και άλλες 2 το 300%.
Άνοδο πάνω από το 300% είχαν η Epsilon Net και η Intralot.
Η άνοδος των εταιρειών πληροφορικής στο εξωτερικό, αλλά και οι προοπτικές από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και των έργων που αναμένονται έδωσε ώθηση στις εταιρείες του κλάδου και στο ΧΑ.
Η Epsilon Net κυριάρχησε, αλλά στην τελευταία συνεδρίαση έχασε την πρώτη θέση από την Intralot η οποία κατέγραψε άνοδο 373,15% και έτσι πήρε τη δεύτερη θέση με άνοδο 341,98%.
Μπήτρος και ΣΙΔΜΑ λόγω αναδιάρθρωσης είχαν άνοδο άνω του 280%.
Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Medicon έφεραν ράλι το τελευταίο διάστημα με τη μετοχή να έχει συνολική απόδοση 161%.
Η Entersoft είχε άνοδο άνω του 100%, όπως και η Unibios, η Intracom και η Μινέρβα.
Ακολούθησαν με αντίστοιχη άνοδο οι Ευρωσύμβουλοι λόγω εξόδου από την επιτήρηση, η Byte, η Βιοκαρπέτ, τα Κλωστήρια Ναυπάκτου και η Cenergy.
Με μεγάλη άνοδο κλείνουν επίσης τη χρονιά οι μετοχές των Ίλυδα, Quest, Ακρίτας, Πλαστικά Θράκης, Space Hellas, Έλαστρον, Δομική Κρήτης, Reds, Ελγέκα, Frigoglass, Μοτοδυναμική και Intrakat.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειονότητα των μετοχών που ενισχύθηκαν στηρίχθηκε η άνοδος και στη βελτίωση της κερδοφορίας, ενώ και οι προοπτικές για το μέλλον έδωσαν ώθηση σε κάποιους τίτλου.

Οι χαμένοι του 2021

Πρωταθλήτρια σε απώλειες αναδεικνύεται η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία λόγω της ανακεφαλαιοποίησης καταγράφει πτώση άνω του 90%.
Μεγάλες απώλειες κοντά στο 30% έχουν η Κέκροψ και λίγο μικρότερες η Flexopack, ενώ ακολουθούν Δρομέας, Ελλάκτωρ, Mermeren, ΟΛΠ, Μύλοι Λούλη, ΕΛΒΕ, Λύκος, Jumbo και Επίλεκτος.
Ο ΟΛΠ επίσης είχε αξιόλογες απώλειες 12%.

Οι μετοχές με ήπια διακύμανση

Μικρές απώλειες έχουν σημειώσει φέτος, η Fourlis, η ΚΡΕΚΑ, η Lamda, η Prodea και η Χαϊδεμένος.
Επιπλέον με μικρή άνοδο ή αμετάβλητες ολοκλήρωσαν τη χρονιά οι μετοχές των Καρέλια, Λάμψα, Ικτίνος, Τέρνα Ενεργειακή, MIG, CNL Capital, Ευρωπαϊκή Πίστη και Ελινόιλ.
Σημειώνεται πως στις αποδόσεις όλων των μετοχών δεν έχουν υπολογιστεί οι διανομές χρημάτων που έχουν κάνει οι εταιρείες μέσα στο 2021.

Καλή Χρονιά

Αποδόσεις μετοχών

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης