Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει ανοδικά και αυτά τα μικρομεσαία καταγράφουν υπεραποδόσεις

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει ανοδικά και αυτά τα μικρομεσαία καταγράφουν υπεραποδόσεις

Οι μετοχές με στόρι και καλά θεμελιώδη θα μπορέσουν να παραμείνουν στο επίκεντρο και να δουν υψηλότερες αποτιμήσεις στο λεγόμενο δεύτερο κύμα ανόδου

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί οι τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά (ΟΤΕ, Jumbo, Quest, ΟΠΑΠ) να ξεχωρίζουν στις πρώτες συνεδριάσεις του 2022 και να οδηγούν το Ελληνικό Χρηματιστήριο σε υψηλά 7 ετών, ωστόσο πλήθος μετοχών από τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση δείχνουν ανάλογες διαθέσεις και βελτιώνουν τις αποτιμήσεις τους.
Ο κλάδος της πληροφορικής συνεχίζει να έχει αγοραστές, αν και υπάρχουν μετοχές που διορθώνουν από τα υψηλά τους και μετά από ένα μεγάλο ράλι, όπως για παράδειγμα η Epsilon Net, η οποία έχει επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.
Η Real Consulting, βρίσκεται ξανά σε νέα ιστορικά υψηλά (και με άνοδο 35,8% από την αρχή του έτους) και μέσα σε λίγο διάστημα από την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά, έχει κάνει τους μετόχους της να έχουν τριπλασιάσει σχεδόν το κεφάλαιό τους.
Η Byte επίσης ενισχύεται κατά 24% και βρίσκεται σε υψηλά 14 ετών.
Η Μοτοδυναμική επίσης ξεχωρίζει με άνοδο 27% από την αρχή του έτους και υψηλά σχεδόν 14 ετών.
Μάλιστα υπάρχουν φήμες στα χρηματιστηριακά γραφεία για μετοχικές εξελίξεις που εμπλέκουν και άλλη εισηγμένη του ίδιου κλάδου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται.
Να σημειωθεί πως η μετοχή φέτος έχει μόνο ανοδικές συνεδριάσεις.
Η MIG έχει επίσης άνοδο περίπου 27%, η οποία αποδίδεται στο επικείμενο deal της Attica Group με την ΑΝΕΚ.
Η ΑΝΕΚ θα συγχωνευτεί με την Attica αφού πρώτα κουρευτούν δάνεια 150 εκατ. ευρώ βελτιώνοντας αντίστοιχα τα ίδια κεφάλαια.
Η Ελινόιλ αφυπνίστηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει άνοδο 21% με τα θεμελιώδη και κυρίως τα κέρδη εννεαμήνου 2021 να είναι υποστηρικτικά και να προδιαθέτουν για χαμηλό p/e στο σύνολο της χρήσης.
Η Fourlis έχει άνοδο 17% λόγω των πρόσφατων συμφωνιών που θα αυξήσουν την προϊόντική βάση και θα προσθέσουν νέες δραστηριότητες, αλλά και των εξαγορών της Trade Estates, η οποία αναμένεται να μπει στο ΧΑ φέτος.
Η Interlife ακολουθεί την Ευρωπαϊκή Πίστη και ενισχύεται 16% από την αρχή του έτους, παραμένοντας ελκυστική.
Η Παπουτσάνης δημοσίευσε πολύ καλό τζίρο για το 2021 και η είδηση βοήθησε τη μετοχή να ξαναβρεί τον βηματισμό της και να κοιτάξει υψηλότερα.
Έτσι ενισχύεται 15,4% από την αρχή του έτους.
Η Cenergy ενισχύεται 11,3% και είναι σε νέα ιστορικά υψηλά με την αγορά να περιμένει στις επόμενες μέρες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την πολυεθνική από τη Δανία και το εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων στις ΗΠΑ.
Η τάση στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση θα καθοριστεί από τη γενικότερη πορεία της αγοράς και των ευρωπαϊκών αγορών και από την ειδησεογραφία.
Οι μετοχές με στόρι και καλά θεμελιώδη θα μπορέσουν να παραμείνουν στο επίκεντρο και να δουν υψηλότερες αποτιμήσεις, στο λεγόμενο δεύτερο κύμα ανόδου, όπου η σκυτάλη από τα βαριά χαρτιά περνάει παραδοσιακά στα μικρομεσαία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης