Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τοποθετήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές συστήνουν Barclays, Commerzbank, HSBC, TradingSat, Louis Capital Markets και Citigroup - Η τάση και οι χαμηλές αποτιμήσεις υπόσχονται κέρδη και το δ΄ 3μηνο

Τοποθετήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές συστήνουν Barclays, Commerzbank, HSBC, TradingSat, Louis Capital Markets και Citigroup - Η τάση και οι χαμηλές αποτιμήσεις υπόσχονται κέρδη και το δ΄ 3μηνο
Στάση overweight διατηρούν για τις ευρωπαϊκές μετοχές οι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι το καλό τρίτο τρίμηνο θα έχει και συνέχεια, καθώς οι επενδυτές αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρίσκο και οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές.
Η ισχυρή ρευστότητα θα πρέπει να ενισχύσει τις μετοχές στο βραχυπρόθεσμο διάστημα. Όλα πλέον είναι ζήτημα ροής κεφαλαίων, όπως επισημαίνει ο Franklin Pichard, επικεφαλής της Barclays.
Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Commerzbank, Rainer Guntermann, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια γενικότερη διάθεση «risk-on» στην αγορά, την οποία ξεκίνησε η ΕΚΤ και την ενίσχυσε και η Fed. Eάν δεν υπάρξει κάτι απογοητευτικό από πλευράς μάκρο, το επόμενο διάστημα, τότε προβλέπεται η θετική αυτή ψυχολογία να κρατήσει.
Η HSBC τονίζει ότι βλέπει τις ευρωπαϊκές μετοχές ακόμη υψηλότερα, ενώ εμφανίζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξη για την ισπανική αγορά. Μάλιστα σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές να ενισχυθούν περαιτέρω, τόσο λόγω του νέου σχεδίου της ΕΚΤ όσο και λόγω των ελκυστικών τους αποτιμήσεων, και τηρούν πλέον στάση οverweight στις ισπανικές μετοχές, παρά τις ανησυχίες γύρω από την κρίση χρέους της Ισπανίας.
Όπως επισημαίνει ο Alexandre Tixier, τεχνικός αναλυτής της TradingSat, η εταιρία του μόλις αύξησε τη σύστασή της για τις μετοχές στο 60% του χαρτοφυλακίου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε ένα σημαντικό «pullback» στις αγορές, αφού η ανοδική τάση είναι πολύ ισχυρή και οι όγκοι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, και αυτό είναι ένα απόλυτο «bullish» σήμα. Όπως προσθέτει, το πιο σημαντικό είναι πως πλέον παρατηρείται δυναμική επιστροφή των funds στις μετοχές, αγοράζοντας κυρίως εταιρίες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, και υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι κανείς «short» αυτή τη στιγμή.
Όπως σχολιάζει ο Jerome Troin-Lajous, αναλυτής της Louis Capital Markets, το κύριο σήμα που χρειαζόμαστε και που θα τροφοδοτήσει κι άλλο αυτό το ράλι δεν θα προέλθει από τις προοπτικές της οικονομίας, θα έρθει από τις ροές επενδύσεων, όπως τονίζει. Πολλοί ξένοι επενδυτές έχουν έντονα «underweight» θέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές και θα πρέπει να αρχίσουν σύντομα να στρέφονται προς αυτές με παράλληλη απομάκρυνση από τα ομόλογα και τις αμερικανικές μετοχές.
Από την πλευρά της η Citigroup συστήνει στους επενδυτές να στοιχηματίσουν στη συνέχιση της ανόδου στις ευρωπαϊκές μετοχές μέσω εταιρειών με ισχυρό momentum κερδoφορίας, και προειδοποιεί πως πρέπει να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο κυνήγι των φθηνότερων μετοχών. Οι στρατηγικές που επικεντρώνονται στο momentum της κερδοφορίας, δηλαδή σε μετοχές εταιρειών με προοπτικές βελτίωσης των κερδών, είχαν τις καλύτερες αποδόσεις από τις άρχες του έτους έως σήμερα με κέρδη της τάξης του 8%, και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, τονίζει η Citi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης