Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Μεταβλητότητα με πιθανές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Τράπεζες και ΕΥΔΑΠ στο επίκεντρο

XA: Μεταβλητότητα με πιθανές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Τράπεζες και ΕΥΔΑΠ στο επίκεντρο
Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα συνεχίσει να επηρεάζει την πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου
Σχετικά Άρθρα

Στις τράπεζες παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον και το ανοδικό momentum που υπάρχει το τελευταίο διάστημα αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στο ΧΑ.
Από την άλλη η πορεία των αγορών του εξωτερικού μετά και τις νέες απώλειες στη Wall Street, ενδέχεται να αυξήσει τη μεταβλητότητα αλλά και να φέρει νέες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Σημειώνεται πως ο τραπεζικός δείκτης από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 15,36% έναντι ανόδου 7,19% για τον Γενικό Δείκτη.
Η απόφαση της Κυβέρνησης να μην αφήσει την ΕΥΔΑΠ να συμμετέχει σε έργα ΣΔΙΤ πιθανότατα να επηρεάσει την πορεία της μετοχής.
Σήμερα λήγει η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο ύψους έως 100 εκατ. ευρώ της Premia Properties με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για άνετη υπερκάλυψη και επιτόκιο στο κάτω μέρος του εύρους απόδοσης.

Euroxx
Περιμένουμε το τραπεζικό θετικό momentum να συνεχιστεί με βελτιωμένους όγκους συναλλαγών.

Eurobank Equities
Για σήμερα η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων θα δώσει τον τόνο και θα οδηγήσει σε ανατιμολόγηση του ρίσκου για τα περιουσιακά στοιχεία προκαλώντας υποχώρηση στις παγκόσμιες αγορές.

Beta
Η αισιοδοξία για τις εισροές από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την επενδυτική βαθμίδα και για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ στηρίζουν την επενδυτική ψυχολογία και φέρνουν ήπιες διορθώσεις.
Περιμένουμε η τάση αυτή να συνεχιστεί με ήπια διόρθωση σήμερα λόγω και των βραχυπρόθεσμων κερδών.
Σημειώνεται πως τα συμβόλαια σειράς Ιανουαρίου στο Χρηματιστήριο Παραγώγων λήγουν σήμερα.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 879 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 940 και 920 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 960 και 970 μονάδες.

Depolas
Εκ νέου σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες η Ευρώπη και ο ΓΔΧΑ.
Ωστόσο, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ, κυρίως ο Nasdaq, με την πτωτική βραχυπρόθεσμη τάση να συνεχίζεται κινδυνεύοντας να πυροδοτήσει μαζικές πωλήσεις το επόμενο διάστημα καθώς παραβιάζονται σημαντικά επίπεδα στήριξης.
Σε αυτό το πλαίσιο μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα μιας ανοδικής κίνησης στην Ευρώπη και τον ΓΔΧΑ, παρόλο που δεν αναμένονται αυξήσεις επιτοκίων στην Γηραιά Ήπειρο τουλάχιστον εντός του έτους.
Τα futures στην Ευρώπη κινούνται σε αρνητικό έδαφος σήμερα το πρωί, γεγονός που παραπέμπει σε αρνητικό άνοιγμα.
Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο της ημέρας περιλαμβάνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιανουαρίου στην Ευρωζώνη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898