Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω FED – Η Μυτιληναίος στο επίκεντρο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω FED – Η Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Με σημαντικές απώλειες αναμένεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και θα επηρεάσει και την πορεία της εγχώριας αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Οι χθεσινές αναφορές από τη FED επηρέασαν τη Wall Street με αποτέλεσμα να χάσει την αρχική της άνοδο και επηρεάζουν σήμερα και τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών.
Οι δείκτες στην Ευρώπη θα ανοίξουν σημαντικά χαμηλότερα, εξέλιξη που θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά σύμφωνα με τους αναλυτές.
Η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί και στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Μυτιληναίος, η οποία δημοσιεύει πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης αποτελέσματα χρήσης 2021.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί οδηγούμενη από την τάση των αγορών του εξωτερικού.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σημαντικά χαμηλότερα μετά και το χθεσινό μήνυμα από τη FED.

Beta
Μια ακόμα συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα μετά τις ανησυχίες για αύξηση επιτοκίων.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 881 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 910 και 900 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 940 και 950 μονάδες.
Η Mytilineos θα ανακοινώσει σήμερα το πρωί τα ετήσια αποτελέσματα. Στην Αμερική, οι Apple, Visa, Mastercard και Mc Donald’s θα ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα 4ου τριμήνου.

Depolas
Μια πρώτη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης με τη στήριξη από το διεθνές κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, αλλά η επιβεβαίωση αργότερα από τον Κ. Πάουελ για επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους επανέφερε τους μετοχικούς δείκτες στις ΗΠΑ σε αρνητικό έδαφος.
Μάλιστα η πρώτη αύξηση αναμένεται από τον προσεχή Μάρτιο, ενώ δεν αποκλείστηκαν και αυξήσεις σε κάθε συνεδρίαση με κίνδυνο την απότομη προσγείωση της οικονομίας, με αποτέλεσμα οι αγορές να αναζητήσουν το νέο σημείο ισορροπίας
Τα futures στην Ευρώπη δείχνουν αρνητικό άνοιγμα και σήμερα παρασύροντας και τον ΓΔΧΑ.
Πάραυτα, είναι πιθανό τα επίπεδα των 900 μονάδων να μην παραδοθούν εύκολα εν αναμονή και των εταιρικών αποτελεσμάτων. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η πορεία των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών.
Ανακοίνωσε ο Μυτιληναίος τα οικονομικά αποτελέσματα 2021 με τα EBITDA να κινούνται στα 359εκ. ευρώ και του Δ΄ τριμήνου στα 118εκ. ευρώ σε κύκλο εργασιών 2664 εκατ. ευρώ για το έτος και 966 εκατ. ευρώ για το Δ’ Τρίμηνο.
Η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη, ενώ τα εισερχόμενα μάκρο και εταιρικά αποτελέσματα θα βρίσκονται στο εξής σταθερά στο επίκεντρο των επενδυτών.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα επικαιροποιημένα εβδομαδιαία στοιχεία από την αγορά εργασίας και το ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου (προχωρημένη μέτρηση) των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης