Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Παράγωγα, FTSE Russell, Μοοdy’s και DBRS στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Παράγωγα, FTSE Russell, Μοοdy’s και DBRS στο επίκεντρο
Η αναθεώρηση των δεικτών περιλαμβάνει την προσθήκη των Autohellas και Quest Holdings στα Small Caps και των Τράπεζα Αττικής, Ideal Συμμετοχών και Space στα Micro Caps του οίκου
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα καθορίσει και πάλι την πορεία των αγορών στη σημερινή συνεδρίαση.
Οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας και μάλιστα τονίζουν πως θα επηρεαστεί περαιτέρω από τη λήξη των παραγώγων (τριπλή λήξη) σειράς Μαρτίου, αλλά και από την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell που θα γίνει στο τέλος της συνεδρίασης.
Υπενθυμίζεται πως η αναθεώρηση των δεικτών περιλαμβάνει την προσθήκη των Autohellas και Quest Holdings στα Small Caps και των Τράπεζα Αττικής, Ideal Συμμετοχών και Space στα Micro Caps του οίκου.
Επιπλέον σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς αναμένεται και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους Moody’s και DBRS.

Eurobank Equities
Για σήμερα υπάρχουν μικτές αναφορές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αστάθεια στις αγορές και να παραμείνουν σε νευρικό μοτίβο.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα σήμερα λόγω τριπλής λήξης στο Χρηματιστήριο Παραγώγων και αναδιάρθρωσης δεικτών FTSE Russell.
Οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών παραμένουν ο βασικός καταλύτης για την πορεία των αγορών.

Beta
Μία πολυάσχολη μέρα σήμερα σε μία θετική εβδομάδα.
Λήγουν τα συμβόλαια του Μαρτίου, η Viohalco έχει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα, γίνεται η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell και η αναθεώρηση της ελληνικής οικονομίας από Moody’s και DBRS.
Όλα αυτά αποτελούν μία γεμάτη ατζέντα μαζί βέβαια με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Piraeus Securities
Η Τιτάν δημοσίευσε ανθεκτικά αποτελέσματα και με καλή επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή (διατυπώνουμε εκ νέου τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή).
Αναμένουμε πως η επιφυλακτική διάθεση θα παραμείνει σήμερα καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Σε αυτό το πλαίσιο περιμένουμε να συνεχιστούν οι επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική (bear market), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 887 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 880 μονάδες. Λήγει σήμερα η σειρά παραγώγων του Μαρτίου, οι Moody’s και DBRS θα ανακοινώσουν το βράδυ την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου και θα λάβει χώρα η αναδιάρθρωση των δεικτών του FTSE-Russell, με τις προσθήκες των Autohellas και Quest Holdings στα Small Caps και των Τράπεζα Αττικής, Ιντεάλ Συμμετοχών και Space στα Micro Caps.

Depolas
Η Ρωσία αμφισβήτησε την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία θολώνοντας περαιτέρω τις χρονικές εκτιμήσεις για κατάπαυση του πυρός.
Βραχυπρόθεσμα το μετοχικό ράλι των τελευταίων 3 ημερών, όπως φαίνεται από τον δείκτη MSCI World index αναμένεται να συναντήσει αυξημένες αντιστάσεις σε πιθανή περαιτέρω ανοδική προσπάθεια εφόσον δεν υπάρχουν καθοριστικές εξελίξεις.
Για τον ΓΔΧΑ, θεωρείται σημαντική στην παρούσα φάση η παραμονή πάνω από την περιοχή των 840-830 μονάδων.
Τα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα προσφέρουν ένα τόνο αισιοδοξίας, αλλά η εκτιμώμενη αυξημένη μεταβλητότητα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και η είσοδο στην αγορά θα πρέπει να έχει περισσότερο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης