Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πετρόπουλος: Αισιοδοξία για το 2022 παρά τις αβεβαιότητες – Τι είπε η διοίκηση για τις ίδιες μετοχές

Πετρόπουλος: Αισιοδοξία για το 2022 παρά τις αβεβαιότητες – Τι είπε η διοίκηση για τις ίδιες μετοχές
Νέα περιμένει η εταιρεία το επόμενο διάστημα και από τον διαγωνισμό για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία
Σχετικά Άρθρα
Αισιόδοξη εμφανίστηκε η διοίκηση της Πετρόπουλος για την πορεία του 2022, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία των αποτελεσμάτων χρήσης 2021, ενώ τόνισε τα 100 χρόνια που συμπληρώνει φέτος και πως το 2021 ήταν χρονιά ρεκόρ σε ότι αφορά πωλήσεις και κέρδη.
Το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης κινείται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα σε επίπεδο πωλήσεων και λίγο πιο κάτω σε επίπεδο κερδών, αλλά είναι εποχικό, σύμφωνα με την εταιρεία.
Για το σύνολο της χρονιάς πάντως και παρά τις αβεβαιότητες, όπως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις μεγάλες ανατιμήσεις και τον πόλεμο, ήταν αρκετά αισιόδοξη λόγω και των συνεργασιών της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση, ενώ αναμένει καλή πορεία σχεδόν σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται.
Παράλληλα εξετάζει όλες τις επιλογές για ανάπτυξη και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό.
Η διοίκηση της Πετρόπουλος τόνισε επίσης πως από τον Ιανουάριο έχει δημιουργήσει μία νέα μονάδα καινοτομίας, στο χαρτοφυλάκιό της και θέλει να κάνει τις προσαρμογές της ώστε να είναι έτοιμη και στις αλλαγές που έρχονται στην αυτοκίνηση.
Ενδιαφέρεται να πρωταγωνιστήσει σε καινοτόμες λύσεις, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σημειώνοντας πως θα γίνει στους επόμενους μήνες.
Αναφορικά με την ανακοίνωση του μερίσματος για τη χρήση 2021 που εκκρεμεί, η διοίκηση δεν έκανε λόγο για συγκεκριμένο ποσό και είπε πως θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα.
Σε ερώτηση ΒΝ αν σκέφτεται να κάνει κάτι με τις ίδιες μετοχές προκειμένου να αυξηθεί το free float ανέφερε πως το πρόγραμμα λήγει τον Ιούνιο και θα το δει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.
Η μέση τιμή κτήσης είναι περίπου τα 5 ευρώ και η εταιρεία κατέχει το 7% του συνόλου των μετοχών.
Νέα περιμένει η εταιρεία το επόμενο διάστημα και από τον διαγωνισμό για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και τονίστηκε πως ο διαγωνισμός βρίσκεται στη φάση που η επιτροπή αξιολογεί τις προσφορές ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές και σε 10-15 μέρες περιμένει μία καλύτερη εικόνα.
Θέλει να πιστεύει πως δεν θα υπάρχουν ενστάσεις.
Υπενθυμίζεται πως το 2021 τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 6,7 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ το 2020 και οι πωλήσεις στα 155,7 εκατ. ευρώ από 117,5 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης