Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αρνητικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – MSCI και αποτελέσματα στο επίκεντρο

XA: Αρνητικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – MSCI και αποτελέσματα στο επίκεντρο
Στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα από Τιτάν, Coca Cola, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Τράπεζα Πειραιώς στρέφεται το βλέμμα των επενδυτών, καθώς αναμένεται να δείξουν τις τάσεις που επικρατούν στη χρήση 2022
Σχετικά Άρθρα

Αρνητικό αναμένεται το κλίμα στην εγχώρια αγορά σήμερα, καθώς ο φόβος έχει επιστρέψει και πάλι με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον πληθωρισμό και την παγκόσμια ανάκαμψη.
Οι ρευστοποιήσεις που παρατηρούνται αφορούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και αποτυπώνουν ανάγλυφα τις διαθέσεις των επενδυτών.
Στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα από Τιτάν, Coca Cola, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Τράπεζα Πειραιώς στρέφεται το βλέμμα των επενδυτών, καθώς αναμένεται να δείξουν τις τάσεις που επικρατούν στη χρήση 2022, ενώ οι αναλυτές περιμένουν και την επικαιροποίηση των προοπτικών από τις διοικήσεις.
Παράλληλα, η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI σήμερα αργά το βράδυ, θα βάλει τέλος στα σενάρια εισόδου ή μη νέων μετοχών που κυκλοφορούν εδώ και βδομάδες, μέσω της επίσημης ανακοίνωσης του οίκου.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα στον MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Alpha Bank.
Οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος είναι υποψήφιες για εισαγωγή σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Πλαστικά Θράκης μετά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση και την εκτίμηση για κέρδη προ φόρων από τη βασική δραστηριότητα άνω των 25 εκατ. ευρώ το 2022.
Σήμερα οι μετοχές της Byte διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, μικτό.

Eurobank Equities
Για σήμερα η ανανέωση της διάθεσης αποφυγής ρίσκου λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική φαίνεται πως θα σταματήσει τη χθεσινή προσπάθεια για υψηλότερα.
Οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα νέα από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI που ανακοινώνεται μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης του MSCI.
Τα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε να διατηρηθεί η μεταβλητότητα στην αγορά.
Στήριξη θα μπορούσαν να προσφέρουν τα ισχυρά αποτελέσματα της Coca Cola και τα αναμενόμενα καλά από τον ΟΤΕ και την Πειραιώς.
Η Εθνική και η Μυτιληναίος θα μπορούσαν να βρεθούν στο επίκεντρο λόγο πιθανής εισόδου στον MSCI Greece.

Beta
Η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί και οι ξένες αγορές θα καθορίσουν την τάση.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται πριν το άνοιγμα θα μπορούσαν να φέρουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 889,26 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 880 και 890 μονάδες. Σήμερα θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου οι Τράπεζα Πειραιώς, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Coca Cola HBC, Titan Cement καθώς αναμένεται και η ανακοίνωση για πιθανές αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης