Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Ισχυρή ανοδική αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές λόγω MSCI – Εθνική και Μυτιληναίος στο επίκεντρο

XA: Ισχυρή ανοδική αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές λόγω MSCI – Εθνική και Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Οι τράπεζες μετά από 12 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, έχουν μία καλή ευκαιρία σήμερα για ισχυρή αντίδραση, ειδικά αν δεν χαλάσει το κλίμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα

Με το άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης να αναμένεται ανοδικό, το ελληνικό χρηματιστήριο εκτιμάται από τους αναλυτές πως θα κινηθεί έντονα ανοδικά, βοηθούμενο από την ένταξη των Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίου στον MSCI Greece Standard.
Οι τράπεζες μετά από 12 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, έχουν μία καλή ευκαιρία σήμερα για ισχυρή αντίδραση, ειδικά αν δεν χαλάσει το κλίμα στο εξωτερικό.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί επίσης η μετοχή των ΕΛΠΕ μετά τη χθεσινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων χρήσης τα οποία κρίνονται θετικά από τους αναλυτές.
Η Entersoft διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε δυνατό ανοδικό άνοιγμα καθώς κάποιες από τις ανησυχίες για την προοπτική γρηγορότερης νομισματικής σύσφιξης από τη FED, έχουν υποχωρήσει, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις δύο μετοχές που εντάχθηκαν στον MSCI Greece Standard, ήτοι Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος (και οι δύο στις κορυφαίες μας επιλογές).

Piraeus Securities
Η προσθήκη των Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος στον MSCI Greece Standard μαζί με τα σημάδια σταθεροποίησης των διεθνών αγορών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανοδικό άνοιγμα.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι ανακοινώσεις από τον MSCI θα έχουν θετική επίδραση στην αγορά.
Η Εθνική Τράπεζα και η Μυτιληναίος θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Optima Bank
Η ένταξη των Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίου στον MSCI Greece θα τραβήξει την προσοχή των επενδυτών σήμερα.

Beta
Η μεταβλητότητα ήρθε για να μείνει καθώς οι αγορές του εξωτερικού καθορίζουν την τάση, τα εταιρικά αποτελέσματα είναι στο επίκεντρο και η προσθήκη της Εθνικής και του Μυτιληναίου στον MSCI θα επηρεάσει επίσης, με μία ανοδική αντίδραση να είναι πιθανή λόγω και υπερπουλημένων επιπέδων.
Επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένονται.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 888,83 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 880 και 890 μονάδες.

Depolas
Συνεχίστηκε η υποχώρηση των τιμών χθες για τον ΓΔΧΑ με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο.
Ωστόσο, από το μέτωπο των αλλαγών στους δείκτες της MSCI είχαμε το καλύτερο δυνατό σενάριο με δύο προσθήκες των ΕΤΕ και Μυτιληναίο και καμία διαγραφή.
Πιθανή είναι για σήμερα μια ανοδική αντίδραση με επίκεντρο και πάλι τον τραπεζικό κλάδο, αλλά επισημαίνουμε ότι το διεθνές περιβάλλον θα παραμείνει ευμετάβλητο για το ορατό μέλλον, καθώς τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν.
Η περιοχή των 900-920 μονάδων αποτελεί πλέον ένα κρίσιμο επίπεδο αντίστασης για τον ΓΔΧΑ.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων των δείκτη τιμών εισαγωγών Απριλίου στις ΗΠΑ και την τελευταία μέτρηση πληθωρισμού Απριλίου στη Γαλλία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης