Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Η αγορά θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις Βρυξέλες και στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Σχετικά Άρθρα

Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τις ελληνικές μετοχές, καθώς το κλίμα είναι καλό στο εξωτερικό με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να κινούνται ανοδικά.
Η αγορά θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις Βρυξέλες και στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Η Ελλάδα περιμένει κάποια καλά νέα με πιθανότερο την παράταση της ρήτρας διαφυγής για το 2023 προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στις οικονομίες λόγω του πολέμου.
Από την άλλη οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους και στις πολιτικές εξελίξεις, αφού το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αναφορές για πρόωρες εκλογές και κάποια στελέχη της αγοράς συνδέουν την πορεία συγκεκριμένων μετοχών με το σενάριο αυτό.

Eurobank Equities
Ένα θετικό άνοιγμα είναι πιθανό σήμερα λόγω και της ανάκαμψης των αγορών της Ευρώπης μετά την υποχώρηση των τελευταίων εβδομάδων.

Optima Bank
Οι τράπεζες θα συγκεντρώσουν την πλειονότητα της προσοχής των επενδυτών αυτήν την εβδομάδα καθώς δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου (Eurobank 25/5, Alpha Bank 26/5 και Εθνική 27/5). Η ΔΕΗ (δημοσιεύει πρώτο τρίμηνο στις 26/5) και ο ΟΤΕ (γενική συνέλευση στις 25/5) θα είναι επίσης στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων περιμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και πιθανότατα θα αναζητήσει κατεύθυνση από τα εταιρικά αποτελέσματα των τραπεζών (Eurobank, Εθνική και Alpha Bank) και της ΔΕΗ που ανακοινώνονται αυτήν την εβδομάδα.

Euroxx
Περιμένουμε πως η πορεία των ξένων αγορών θα συνεχίσει να δίνει τον τόνο στην εγχώρια αγορά με επιλεκτικές τοποθετήσεις να εκδηλώνονται.

Beta
Οι επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από τις τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα ενώ οι επενδυτές είναι πιθανό να στρέψουν την προσοχή τους και στις ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ οι οποίες θα καθορίσουν την τάση.
Σημειώνεται πως η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η Premia ανακοινώνουν σήμερα πορεία πρώτου τριμήνου.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να συσσωρεύσει με επιλεκτικές αγοραστικές τοποθετήσεις ενόψει αποτελεσμάτων και αναδιάρθρωσης MSCI.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 887,27 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 860 και 870 μονάδες.

Depolas
Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στις Ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, ενώ σταθεροποιητικά έκλεισαν οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες μετά από ένα ενδοσυνεδριακό βύθισμα, όπου οι απώλειες για τον S&P500 ξεπέρασαν τις 2 ποσοστιαίες εβδομάδες.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εν λόγω δείκτης καταγράφει ήδη ένα πτωτικό σερί 7 εβδομάδων.
Παράλληλα, νέο ρεκόρ κρουσμάτων είδε το Πεκίνο, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά στην βιωσιμότητα μιας ανοδικής αντίδρασης.
Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ βρίσκεται στο μέσο του εκτιμώμενου εύρους διακύμανσης της περιόδου, ήτοι μεταξύ των 830 και 900 μονάδων.
Εντός της εβδομάδας θα έχουμε και τα αποτελέσματα Α΄τριμήνου των υπολοίπων τραπεζών Αλφα (Πέμπτη), Eurobank (Τετάρτη) και ΕΤΕ (Παρασκευή).
Αυξάνονται οι πιθανότητες ανοδικών αντιδράσεων, αλλά στα πλαίσια αυξημένης μεταβλητότητας και με τα πτωτικά ρίσκα να παραμένουν αυτές θα είναι το πιθανότερο βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.
Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας θα έχουμε τις μετρήσεις επιχειρηματικού κλίματος IFO Μαΐου στην Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης