Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η Quest και η Eurobank
Σχετικά Άρθρα

Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα και λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό, το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να προσπαθήσει να ακολουθήσει την τάση.
Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν πως τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες θα δώσουν τον τόνο.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η Quest και η Eurobank.
Αύριο, δημοσιεύει το δικό της τρίμηνο η Alpha Bank, η ΔΕΗ και η Aegean.
Σήμερα επίσης θα γίνει η γενική συνέλευση του ΟΤΕ για την έγκριση του μερίσματος ύψους 0,558 ευρώ ανά μετοχή (1/7 η αποκοπή) αλλά και της Πλαστικά Θράκης για την έγκριση του μερίσματος (υπόλοιπο μικτό) 0,16 ευρώ ανά μετοχή με τη μετοχή να διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα στις 30 Μαΐου.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα καθώς οι επενδυτές αναμένεται να αναλάβουν ξανά κάποιο ρίσκο λόγω της άμβλυνσης των ανησυχιών για στασιμοπληθωρισμό.

Piraeus Securities
Η αγορά θα μπορούσε να διατηρήσει το θετικό της σήμα υποστηριζόμενη από τον χρηματοοικονομικό κλάδο λόγω της προσμονής θετικών αποτελεσμάτων, αρχίζοντας σήμερα με τη Eurobank.
Θα είμασταν αγοραστές επίσης στη Motor Oil περιμένοντας άνοδο λόγω του ισχυρού περιβάλλοντος διύλισης το οποίο θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου (δεν έχει γνωστοποιηθεί ημερομηνία δημοσίευσης).

Euroxx
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά και περιμένουμε πως τα εταιρικά αποτελέσματα θα δώσουν τον τόνο για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Beta
Η συσσώρευση θα συνεχιστεί με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τα οποία θα μπορούσαν να τραβήξουν κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 886,79 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 880 μονάδες. Σήμερα θα ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα Α τριμήνου οι Eurobank και Lamda Development.

Depolas
Στο εσωτερικό, βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα του τραπεζικού δείκτη αυξάνοντας τις πιθανότητες ανοδικής συνέχειας βραχυπρόθεσμα.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης ανακοινώνουν αποτελέσματα οι εισηγμένες 
Eurobankκαι Quest.
Σταθεροποιητικά αναμένουμε να κινηθούν σήμερα οι αγορές εν αναμονή των πρακτικών της 
FED σήμερα το βράδυ και της επισκόπησης χρηματοοικονομικής σταθερότητας της ΕΚΤ.
Παράλληλα, δημοσιεύονται σήμερα οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Απριλίου στις ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εντός των εκτιμήσεων κινήθηκε το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου 2022 στη Γερμανία.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης