Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στα εταιρικά αποτελέσματα τα βλέμματα των επενδυτών – Στο επίκεντρο ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, και ΔΕΗ

ΧΑ: Στα εταιρικά αποτελέσματα τα βλέμματα των επενδυτών – Στο επίκεντρο ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, και ΔΕΗ
Σήμερα είναι η σειρά της Alpha Bank να δημοσιεύσει αποτελέσματα και μαζί της δημοσιεύει η ΔΕΗ και η Aegean Airlines.
Σχετικά Άρθρα

Τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα στη σημερινή συνεδρίαση και να φέρουν επιλεκτικές ειδήσεις.
Η αγορά αναμένεται να αναζητήσει κατεύθυνση και από τις αγορές του εξωτερικού οι οποίες δείχνουν πως θα ανοίξουν σταθεροποιητικά.
Χθες, η Eurobank ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα και επαναδιατύπωσε τους στόχους για το 2022 στους οποίους περιλαμβάνεται και η διανομή μερίσματος.
Σήμερα είναι η σειρά της Alpha Bank να δημοσιεύσει αποτελέσματα και μαζί της δημοσιεύει η ΔΕΗ και η Aegean Airlines.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει σήμερα λόγω μικτών τάσεων στις αγορές του εσωτερικού καθώς οι λιγότερο επιθετικές δηλώσεις από τη FED αντισταθμίζονται από τις ανησυχίες για τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας.

Euroxx
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση με τα εταιρικά αποτελέσματα να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η μετακύλιση του ενδιαφέροντος στα βαριά χαρτιά θα συνεχιστεί με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου να υποστηρίζουν επιλεκτικό ενδιαφέρον ενώ η μεταβλητότητα στις ξένες αγορές φαίνεται πως υποχωρεί βραχυπρόθεσμα.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 886,66 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 860 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 880 μονάδες.
Οι Alpha Bank, ΔΕΗ και Aegean Airlines θα ανακοινώσουν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα Α τριμήνου.

Depolas
Με κέρδη έκλεισαν χθες ο ΓΔΧΑ, Ευρώπη και ΗΠΑ, αν και παραμένουν σε ισχύ οι ανησυχίες για σημαντική οικονομική επιβράδυνση τα επόμενα τρίμηνα.
Στο εσωτερικό, αισιοδοξία προσέφεραν τα αποτελέσματα Α΄ τριμήνου της Eurobank με τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων να εμφανίζονται αυξημένα κατά 10,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο στα 240 εκ ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 270 εκ ευρώ, ενώ τα ΜΕΑ προσγειώθηκαν στο 6% πιστοποιώντας την εξυγίανση του ισολογισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, με θετικό πάτημα αναμένουμε το σημερινό άνοιγμα πιθανότατα για ολόκληρο τον κλάδο.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα δημοσιεύει το Α΄ τρίμηνο και οι Άλφα και ΔΕΗ. Το πρώτο σημαντικό επίπεδο αντίστασης για τον ΓΔΧΑ εντοπίζεται στην περιοχή των 900 μονάδων.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα επικαιροποιημένα εβδομαδιαία στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ καθώς και την δεύτερη μέτρηση του ετησιοποιημένου ΑΕΠ Α΄ τριμήνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης