Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΕΧΑΕ: Πρώτη επίσημη εμφάνιση Κοντόπουλου - Πού ρίχνει το βάρος ο νέος CEO

ΕΧΑΕ: Πρώτη επίσημη εμφάνιση Κοντόπουλου - Πού ρίχνει το βάρος ο νέος CEO
Παρά τις δύσκολες συγκυρίες οι προοπτικές έχουν βάθος και τονίζουν και την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας είπε ο κ. Κοντόπουλος

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Μάρτιο, ως νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, έκανε ο Γιάννος Κοντόπουλος στη χθεσινή (2/6) γενική συνέλευση της εταιρείας.
Όπως ανέφερε ο κ.Κοντόπουλος η ανάληψη των καθηκόντων του έρχεται σε κρίσιμη περίοδο.
Από τη μία των σοβαρών κλυδωνισμών των αγορών και από την άλλη των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα.
«Έχω κληθεί να διαχειριστώ αναταράξεις στο παρελθόν από τις θέσεις που είχα και η εμπειρία μου, μου επιτρέπει να ατενίσω το μέλλον του ΧΑ με αισιοδοξία», σχολίασε ο κ.Κοντόπουλος.
Ανέλυσε επιγραμματική τη στρατηγική του ομίλου που διαμορφώθηκε από τη μέρα που ανέλαβε και όπως είπε πιστεύει πως θα βοηθήσει τον όμιλο στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.
Παρά τις δύσκολες συγκυρίες οι προοπτικές έχουν βάθος και τονίζουν και την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας είπε ο κ.Κοντόπουλος αναφερόμενος και στον αυξημένο τζίρο της φετινής χρονιάς και στη βελτιωμένη κεφαλαιοποίηση.

Πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα

Τους τρεις άξονες που στηρίζεται η στρατηγική επανέλαβε ο κ.Κοντόπουλος και το είχε κάνει πριν λίγο καιρό σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες τραπεζίτες και στελέχη της Κυβέρνησης.
Η διασφάλιση της αδιάληπτης λειτουργίας του Χ.Α., η επένδυση στην τεχνολογία στοχεύοντας στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών και η διεύρυνση του κύκλου εργασιών μέσω προσέλκυσης νέων εταιρειών και επενδυτών, είναι οι τρεις βασικοί άξονες.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε ρεύμα εισαγωγής και να τελειώσουμε το φαύλο κύκλο της φυγής.
Αυτός παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος.
Η επιτυχία σε αυτόν τον άξονα θα ενισχύσει τα αποτελέσματα του ομίλου» είπε ο κ.Κοντόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Γιώργος Χατζηνικολάου, έκανε λόγο για χρονιά ορόσημο το 2021 για οικονομία και ΕΧΑΕ.
«Αφήσαμε πίσω μία δύσκολη χρονιά με σημαντικές προκλήσεις λόγω κορονοϊού. Καταφέραμε να ανακάμψουμε και να καλύψουμε τις απώλειες του 2020.
Η άνοδος αυτή διατηρήθηκε μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2022 μέχρι και την εισβολή στην Ουκρανία.
Οι πρωτοβουλίες για αναβάθμιση του Χ.Α. από την Κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν επενδυτές από το εξωτερικό», είπε ο κ.Χατζηνικολάου.
«Η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ανάπτυξης που τη χρειάζεται για να ανακτήσει όσα έχασε. Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε το χρηματιστήριο πηγή άντλησης κεφαλαίων ένα αξιόπιστο μέσο να επενδύσουν οι ξένοι και ένα μέσο για καλή απόδοση στους επενδυτές», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πως στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή, αλλά και η έγκριση των αμοιβών.
Σύμφωνα με το προσχέδιο, ο μισθός του κ.Κοντόπουλου θα είναι 300 χιλ. ευρώ το χρόνο από 190 χιλ. ευρώ, ενώ θα λάβει «μπόνους υπογραφής» 150 χιλ. ευρώ!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης