Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού και το βλέμμα στη FED – Αδύναμη η επενδυτική ψυχολογία

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού και το βλέμμα στη FED – Αδύναμη η επενδυτική ψυχολογία
Στην εγχώρια αγορά μετά την πίεση των προηγούμενων ημερών θα μπορούσε να εκδηλωθεί μία αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών θα συνεχίσει να δίνει κατεύθυνση στην εγχώρια αγορά με τους αναλυτές να εκτιμούν πως και σήμερα θα είναι μία συνεδρίαση μεταβλητότητας.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν μεικτό άνοιγμα με μία τεχνική αντίδραση να είναι στα πλάνα για σήμερα.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην απόφαση της FED για τα επιτόκια με κάποιους αναλυτές να περιμένουν αύξηση ακόμα και 0,75%.
Στην εγχώρια αγορά μετά την πίεση των προηγούμενων ημερών θα μπορούσε να εκδηλωθεί μία αντίδραση, αν και η επενδυτική ψυχολογία παραμένει αρνητική και η διάθεση για ανάληψη ρίσκου είναι ελάχιστη.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές ετοιμάζονται να ανοίξουν με μικτές τάσεις σήμερα, με τη συνεδρίαση να έχει μεταβλητότητα εν αναμονή και της απόφασης της FED για τα επιτόκια αργότερα σήμερα.

Piraeus Securities

Σε αυτό το περιβάλλον υψηλής αβεβαιότητας θα αυξάναμε το βάρος σε μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση και ισχυρό ισολογισμό όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Euroxx
Περιμένουμε πως η διάθεση για αποφυγή ρίσκου θα συνεχιστεί, πίεση στις μετοχές καθώς η απόδοση του ομολόγου είναι σε υψηλό 4,5 ετών.
Ωστόσο, μία τεχνική αντίδραση δε θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Beta
Οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει της σημερινής απόφασης της FED για τα επιτόκια και την εκτίμηση για τις προοπτικές του έτους.
Μία επιφυλακτική αντίδραση αναμένεται λόγω τεχνικών επιπέδων καθώς πολλές μετοχές διαπραγματεύονται σε τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα τιμών.

Merit
Ο ΓΔ υποχώρησε κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ στις 886,46 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 820 και 810 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 840 και 850 μονάδες.

Depolas
Αυξημένες πιέσεις καταγράφηκαν χθες για τον ΓΔΧΑ, παρόλο που η εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν καλύτερη.
Στις ΗΠΑ, σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικοί μετοχικοί δείκτες εν αναμονή των αποφάσεων της FED σήμερα το βράδυ.
Ο ΓΔΧΑ βρέθηκε απευθείας στα πρώτα κρίσιμα επίπεδα στήριξης των 830-820 μονάδων με την συνεισφορά των δεικτοβαρών τίτλων που τον απαρτίζουν.
Σημειώνουμε ότι η τελευταία σημαντική περιοχή στήριξης είναι η ζώνη των 790 μονάδων, η οποία δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί καθώς το επενδυτικό περιβάλλον εμφανίζεται ιδιαίτερα τοξικό.
Οι αγορές έχουν σπεύσει να προεξφλήσουν την αύξηση του κόστους του χρήματος με την ελληνική 10ετία να προσεγγίζει σταδιακά το 5% καθιστώντας τις μετοχές όλο και λιγότερο ελκυστικές.
Παράλληλα, τα λειτουργικά περιθώρια όπως φάνηκε μόνο μερικώς και στο Α΄ τρίμηνο του έτους αναμένεται να υποχωρήσουν τα επόμενα τρίμηνα και σε ορισμένες περιπτώσεις η υποχώρηση εκτιμάται ότι θα είναι σημαντική.
Η ανθεκτικότητα των επιχειρηματικών μοντέλων των εισηγμένων και η ικανότητά τους να παράγουν ελεύθερες ταμειακές ροές υψηλότερες του 5%-6% (σε σχέση με την κεφαλαιοποίησή τους, συνεκτιμώντας φυσικά και το επενδυτικό πλάνο) θα αποτελέσει μία από τις βασικές παραμέτρους επιλογής τίτλων. Για σήμερα, εκτός από την FED βαρύτητα θα δοθεί και στις λιανικές πωλήσεις Μαΐου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης