Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω ομολόγων και πετρελαίου

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω ομολόγων και πετρελαίου
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η Τέρνα Ενεργειακή λόγω των αναφορών για πώληση και η Coca Cola λόγω του δημοσιεύματος του πρακτορείου Reuters που αναφέρει ότι τελειώνει το απόθεμα στη Ρωσία και η Ελληνική Coca Cola δε θα παράγει ή θα πουλάει προϊόντα της στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Η συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης της περασμένης Παρασκευής είναι ένα σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για το σημερινό άνοιγμα, λόγω της υποχώρησης των αποδόσεων των ομολόγων, αλλά και της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.
Από την άλλη οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας διατηρούνται και αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η Τέρνα Ενεργειακή λόγω των αναφορών για πώληση και η Coca Cola λόγω του δημοσιεύματος του πρακτορείου Reuters που αναφέρει ότι τελειώνει το απόθεμα στη Ρωσία και η Ελληνική Coca Cola δε θα παράγει ή θα πουλάει προϊόντα της στη Ρωσία.

Euroxx
Περιμένουμε πως η μεγάλη υποχώρηση των Ελληνικών (και της Ευρωζώνης) αποδόσεων στα ομόλογα της περασμένης Παρασκευής να προσφέρουν στήριξη.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα καθώς οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζουν την πορεία των διεθνών αγορών.

Optima Bank
Λόγω απουσίας σημαντικών εταιρικών ειδήσεων, η ψυχολογία των αγορών του εξωτερικού θα δώσει τον τόνο και στην εγχώρια αγορά αυτήν την εβδομάδα.

Piraeus Securities
Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον η λίστα με τις προτεινόμενες μετοχές περιλαμβάνει αμυντικές εταιρείες όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Coca Cola, καθώς και τη Jumbo λόγω του ανθεκτικού επιχειρηματικού μοντέλου της, όπως και τη Motor Oil λόγω του ευνοϊκού περιβάλλοντος διύλισης.

Beta
Η σημαντική υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου ίσως δώσει κάποια στήριξη και μία περαιτέρω αντίδραση ανακούφισης στη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ στις 884,68 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 820 και 810 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 850 και 860 μονάδες.

Depolas
Μικτή ήταν η εικόνα των διεθνών μετοχικών δεικτών την Παρασκευή, ενώ ο ΓΔΧΑ έκλεισε με κέρδη εντός της περιοχής στήριξης των 830-820 μονάδων.
Ο S&P 500 προσεγγίζει τον κινητό μέσο όρο 52 εβδομάδων, ο οποίος δεν έχει διασπαστεί καθοδικά, με εξαίρεση την πανδημία (για 3 εβδομάδες), από τον Νοέμβριο του 2010. Η ανησυχία για την ανάπτυξη της οικονομίας στον τρέχων ανοδικό κύκλο επιτοκίων παραμένει το βασικό πτωτικό ρίσκο και εκτιμούμε ότι είναι πολύ νωρίς για να διαγνώσουμε πιθανό πυθμένα.
Παρόλο που είναι πιθανές οι ανοδικές αντιδράσεις, είναι δύσκολο να εδραιωθεί μια μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.
Ως περιφερειακή αγορά και το ΧΑ αναμένεται να ακολουθήσει παρόμοιο μοτίβο.
Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η διαχείριση της ρευστότητας στα μετοχικά χαρτοφυλάκια.
Εντός των εκτιμήσεων κινήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού Μαΐου στην Γερμανία.
Σημειώνουμε ότι κλειστή θα είναι σήμερα η αγορά των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης