Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ήπια ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος

ΧΑ: Ήπια ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος
Σήμερα ξεκινάει και η δημόσια πρόταση της Reggeborgh στην Ελλάκτωρ στα 1,75 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα

Κινήσεις ωραιοποίησης αλλά και επιλεκτικές τοποθετήσεις, οι οποίες μπορούν να στηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα περιμένουν οι αναλυτές.
Για σήμερα περιμένουν μία ήπια ανοδική κίνηση καθώς η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων βελτιώνει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.
Σήμερα ξεκινάει και η δημόσια πρόταση της Reggeborgh στην Ελλάκτωρ στα 1,75 ευρώ ανά μετοχή, ενώ χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό για την αύξηση κεφαλαίου της Intralot και το ενημερωτικό για την αύξηση κεφαλαίου της Dimand και την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.
Το εύρος διάθεσης έχει οριστεί μεταξύ 10,7 και 15 ευρώ ανά μετοχή.
Σήμερα οι μετοχές της Μυτιληναίος διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,42 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,8%.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ήπια αντίδραση καθώς αυξάνεται η διάθεση για ανάληψη κινδύνου από τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί σε θετικό έδαφος με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Παρά το χαμηλό τζίρο περιμένουμε το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να προσφέρει τη δυνατότητα για μία ήπια ανοδική συνεδρίαση.
Καθώς οδεύουμε στο τέλος του εξαμήνου περιμένουμε κινήσεις ωραιοποίησης οι οποίες επίσης θα στηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ στις 886 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 826 και 818μονάδες και σημεία αντίστασης οι 851και 867 μονάδες.

Depolas
Σταθεροποιητικά έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ με την υπόλοιπη Ευρώπη να βρίσκεται στο κόκκινο, ενώ κέρδη είδαν οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες.
Οι δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών υποχώρησαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων τον Ιούνιο σε Ευρώπη και ΗΠΑ αναδεικνύοντας την σταδιακή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.
Στο ΧΑ, αλλά και στα διεθνή χρηματιστήρια συνεχίζεται η συσσώρευση, η οποία ενδέχεται να κρατήσει για αρκετό διάστημα, τουλάχιστον έως ότου υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις στα γνωστά μέτωπα. Το ενεργειακό βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο και προκαλεί σημαντική ανησυχία κυρίως στην Ευρώπη.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου των εγχώριων εισηγμένων να εμφανίζουν σε αρκετές περιπτώσεις επιδείνωση και παραμένουμε επιφυλακτικοί.
Διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών του ΓΔΧΑ για την περίοδο στην περιοχή των 780-880 μονάδων.
Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο της ημέρας το επιχειρηματικό κλίμα IFO Ιουνίου στην Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης