Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νέα πτωτική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Χωρίς το μέρισμα ο ΟΤΕ

ΧΑ: Νέα πτωτική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Χωρίς το μέρισμα ο ΟΤΕ
Η συνέχιση της διολίσθησης με χαμηλούς όγκους συναλλαγών είναι και σήμερα το βασικό σενάριο
Σχετικά Άρθρα

Συνέχιση της πτώσης βλέπουν οι αναλυτές και εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι, σημειώνοντας πως αν οι επενδυτές δεν δουν σημάδια κορύφωσης του πληθωρισμού δε θα αλλάξουν τακτική για τις μετοχές.
Επομένως, η συνέχιση της διολίσθησης με χαμηλούς όγκους συναλλαγών είναι και σήμερα το βασικό σενάριο.
Ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,558 ευρώ ανά μετοχή ή 0,571 ευρώ προσαρμοσμένο με τις ίδιες μετοχές που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,4%, επομένως η αποκοπή του θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς.
Επίσης οι μετοχές της Intralot διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και τιμή διάθεσης 0,58 ευρώ ανά μετοχή.
Σήμερα ολοκληρώνεται και η δημόσια εγγραφή της Dimand για την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο με εύρος τιμής 13-15 ευρώ.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να ανοίξει χαμηλότερα σήμερα παίρνοντας κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των επιτοκίων ενώ και οι ανησυχίες για ύφεση ενισχύονται.

Piraeus Securities
Λόγω έλλειψης καταλυτών περιμένουμε οι επενδυτές να παραμείνουν επιφυλακτικοί σήμερα.
Στο τρέχον περιβάλλον οι κορυφαίες μας επιλογές είναι Motor Oil, Jumbo και ΟΠΑΠ.

Euroxx
Μία διαρκής βελτίωση του κλίματος της αγοράς φαίνεται απίθανη μέχρι οι επενδυτές να λάβουν πειστικά στοιχεία ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί.
Η αποκοπή του δικαιώματος του μερίσματος του ΟΤΕ θα φέρει κάποια πίεση.

Beta
Αρνητική είναι η ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού και αναμένεται να επηρεάσει τη σημερινή συνεδρίαση.
Οι ανησυχίες για το κόστος ενέργειας και τις υποβαθμίσεις των κερδών θα αυξήσουν το πτωτικό momentum.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ στις 879,88 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 800 και 810 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 830 και 840 μονάδες.

Depolas
Νέα υποχώρηση καταγράφηκε χθες για τον ΓΔΧΑ, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο της διολίσθησης των τιμών με μικρή εξαίρεση την Κίνα, όπου η άρση των περιορισμών δίνει μια αισιόδοξη διάθεση προς το παρόν τουλάχιστον.
Τα μακροοικονομικά στοιχεία σταδιακά επιδεινώνονται, ενώ ενδεχομένως βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο μισό ενός κύκλου ανόδου των επιτοκίων (στην Ευρώπη ακόμα στην αρχή).
Στο εσωτερικό, προσεγγίζουμε μια πρώτη περιοχή πιθανής εμφάνισης σημαντικών αγοραστών, ήτοι την ζώνη των 790-780 μονάδων, αλλά με τις αναμενόμενες αποκοπές μερισμάτων ενδέχεται οι στηρίξεις να εντοπιστούν προς την περιοχή των 760 μονάδων.
Βαρύτητα θα δοθεί στα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία με τα σημαντικότερα να είναι ο πληθωρισμός Ιουνίου στην Ευρωζώνη και οι δείκτες μεταποίησης (τελική μέτρηση) Ιουνίου της S&P Global για Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης