Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Άνευρη άνοδος +0,70% στο ΧΑ στις 869 μον. ανοδικά Titan, Eurobank, πιέσεις στην ΤΕΝΕΡΓ – Στο βάθος του ορίζοντα έρχεται δυνατή διόρθωση

Άνευρη άνοδος +0,70% στο ΧΑ στις 869 μον. ανοδικά Titan, Eurobank, πιέσεις στην ΤΕΝΕΡΓ – Στο βάθος του ορίζοντα έρχεται δυνατή διόρθωση
To 31% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής αποκτάει η First Sentier έναντι 755 εκατ

(upd14) Στις δημοπρασίες κατάφερε το ελληνικό χρηματιστήριο να κλείσει στη ζώνη των 869 μονάδων, με ισχνό τζίρο, ενώ το κλίμα από τις διεθνείς αγορές ήταν αρνητικό, λόγω και της επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, στην Ταϊβάν... αν και εφόσον πραγματοποιηθεί.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής με απώλειες -2,87% στα 16,94 ευρώ, καθώς η First Sentier αποκτά το 31% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στην τιμή των 21 ευρώ ή 755 εκατ ευρώ… άπαξ και το fund από την Αυστραλία η Macquarie αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις λόγω διαφωνιών στην τιμή και σε άλλα θέματα όπως στην εμπλοκή στην Αττική οδό.
Η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής υποχώρησε καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί δημόσια πρόταση. 
Την ίδια ώρα, οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπουν με οδηγό τις επιλεκτικές αγορές στην Eurobank που κερδίζει +3%
Το bankingnews έγκαιρα – πολύ έγκαιρα – είχε προβλέψει ότι με αφορμή τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄ 6μήνου 2022 των ελληνικών τραπεζών θα υπάρξει αναλαμπή που θα οδηγούσε τις τραπεζικές μετοχές στο 1 ευρώ ειδικά Eurobank, Πειραιώς και Alpha bank που έχουν παραπλήσια αξία ανά μετοχή στο χρηματιστήριο.
Οι τράπεζες έχουν ακόμη λίγα ανοδικά περιθώρια… πολύ περιορισμένα.
Ομοίως και η ΔΕΗ που βρέθηκε στις παρυφές των 6 ευρώ με στόχο τα 6,20 ευρώ.
Επίσης, μετά τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα, οι Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς οι οποίες ανακοινώνουν τα αποτελέσματα χρήσης στις 2 Αυγούστου και στις 3 Αυγούστου, αντίστοιχα.
Ο Γενικός Δείκτης καταβάλει προσπάθεια να κρατήσει το ισχυρό ψυχολογικό και τεχνικό σημείο αντίστασης των 850 μονάδων.

To 31% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής αποκτάει η First Sentier έναντι 755 εκατ

Το 31% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής ή περίπου 35,91 εκατ μετοχές σε σύνολο 115,8 εκατ μετοχών αποκτάει η First Sentier… άπαξ και το fund από την Αυστραλία η Macquarie αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις λόγω διαφωνιών στην τιμή και σε άλλα θέματα όπως στην εμπλοκή στην Αττική οδό.
Για τα 35,91 εκατ μετοχές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής η First Sentier Investors ή Igneo με την οποία κατέρχονται μαζί στον διαγωνισμό για την Αττική οδό θα πληρώσει 21 ευρώ ανά μετοχή Χ 35,91 = 755 εκατ ευρώ.
Η πρόταση για 21 ευρώ ανά μετοχή ισοδυναμεί με αποτίμηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής 21 ευρώ Χ 115,8 εκατ μετοχές = 2,43 δισεκ. ευρώ από 2,02 δισεκ. της τρέχουσας αποτίμησης ή premium 20%.
Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής διαμορφώνεται στα 17,44 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η Macquarie έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής άπαξ και το τίμημα που πρόσφερε ήταν στην περιοχή των 19,8 ευρώ με 20,2 ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η First Sentier Investors δεν θα υποβάλλει δημόσια πρόταση στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ακόμη και εάν εμφανιστούν και άλλοι επενδυτές που αποκτήσουν επιπλέον ποσοστό ξεπερνώντας το 33% που με βάση την ελληνική νομοθεσία υποχρεώνει μια εταιρία να υποβάλλει δημόσια πρόταση.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση

Πτωτικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη -0,20% και τον Τραπεζικό Δείκτη στο -0,66%.
Κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο κάλυψε τις αρχικές απώλειες και έκλεισε στο +0,70% στις 869 μονάδες έχοντας υψηλό στις 869,92 μονάδες και χαμηλό τις 857,40 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και είναι μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57,4 εκατ. ευρώ, ο όγκος 28,7 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 21 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 869 μονάδες, λίγο πάνω από τη βασική αντίσταση στις 866 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), οι 880 και οι 900 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 820 μονάδες και ακολουθεί η βασική στήριξη των 800 μονάδων.
Η διάσπαση τους οδηγεί στις 780 - 770 μονάδες και ακολουθούν οι 750, οι 725, οι 700 και οι 680 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτηςβρέθηκε στις 564 μονάδες, στην πρώτη αντίσταση στις 570, οι 590 και οι 600 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκεται η ζώνη των 490 - 480 μονάδων και ακολουθούν οι 450, οι 440, οι 430 και οι 400 μονάδες.

Βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 2,84% - Το spread με την Ιταλία στις -5 μ.β.

Βελτίωση καταγράφεται σήμερα 2/8 στα ελληνικά ομόλογα και στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις διακυμάνσεις των αγορών μετά και την τελευταία επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Υπενθυμίζεται ότι στις 27/7 η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75% στο 2,25% με 2,50% ενώ το πιθανότερο σενάριο, τον Σεπτέμβριο η αύξηση των επιτοκίων θα είναι 0,50% και μέχρι το τέλος το 2022 θα έχει μετριαστεί στο 0,25%.
Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει και η Ευρώπη αφού η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, θα δούμε αυξήσεις λελογισμένες 0,50% ή 0,25% με στόχο να φθάσει το τελικό επιτόκιο παρέμβασης στο 1,50% με 1,75%.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 2,84% ενώ το 10ετές ιταλικό παραμένει στο 2,89% με το μεταξύ τους spread στις -5 μονάδες βάσης.
Στην αμερικάνικη αγορά ομολόγων παραμένει η αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης, γεγονός που επιβεβαιώνει τα σημάδια ύφεσης, με το 10ετές αμερικανικό ομόλογο να βρίσκεται στο 2,71% και το 2ετές στο 2,92%. ...
Τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας τείνουν να έχουν υψηλότερες αποδόσεις για να αντισταθμίσουν τους υψηλότερους κινδύνους που συνεπάγεται η αγορά τους.
Πέρα από τα σημάδια ύφεσης την παγκόσμια οικονομία που κάνει τους επενδυτές να στρέφονται στην αγορά ομολόγων θετικά έχουν εκλάβει τη ρητορική στήριξης της ΕΚΤ για τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, με το νέο εργαλείο (Transmission Protection Instrument - TPI) της ΕΚΤ, με στόχο να επιτύχει διάχυση της νομισματικής της πολιτικής σε συνδυασμό.
Ωστόσο ο νέος μηχανισμός προστασίας των ομολόγων ουσιαστικά δημιουργήθηκε για χώρες που βρίσκονται υπό πίεση όπως η Ιταλία η οποία περνάει μεγάλη πολιτική δοκιμασία και οδεύει σε πρόωρες εκλογές και η Ελλάδα που δεν διαθέτει και επενδυτική βαθμίδα εξαρτάται αποκλειστικά από την ΕΚΤ και τις αγορές 39 δισεκ. ελληνικών ομολόγων που έχουν πραγματοποιηθεί.
Στην ουσία, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που απλά έχει αλλάξει όνομα…
Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο καθώς πρόκειται για ένα νομισματικό μηχανισμό που απαιτεί οικονομική και δημοσιονομική πειθαρχία από κάθε χώρα, όπως άλλωστε και ένα μνημόνιο…

Προσοχή η άνοδος των τραπεζικών μετοχών θα έχει άδοξο τέλος

Το bankingnews έγκαιρα – πολύ έγκαιρα – είχε προβλέψει ότι με αφορμή τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄ 6μήνου 2022 των ελληνικών τραπεζών θα υπάρξει αναλαμπή που θα οδηγούσε τις τραπεζικές μετοχές στο 1 ευρώ ειδικά Eurobank, Πειραιώς και Alpha bank που έχουν παραπλήσια αξία ανά μετοχή στο χρηματιστήριο.
Η Alpha bank βρέθηκε στα 0,93 ευρώ, η Eurobank στα 0,95 ευρώ και η Πειραιώς στα 0,93 με 0,94 ευρώ.
Οι τράπεζες έχουν ακόμη λίγα ανοδικά περιθώρια… πολύ περιορισμένα.
Ομοίως και η ΔΕΗ που βρέθηκε στις παρυφές των 6 ευρώ με στόχο τα 6,20 ευρώ.

Επειδή ποτέ δεν μπορούμε να πιάσουμε τον χαμηλότερο ή υψηλότερο στόχο απόλυτα – υπάρχουν και εξαιρέσεις bankingnews για χαμηλό έτους της ΔΕΗ στα 4,80 ευρώ και έφθασε 4,74 ευρώ – πρέπει να είμαστε προσεκτικοί…

Η βασική θέση του bankingnews είναι ότι η πτώση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς δεν έχει τελειώσει.
Βιώνουμε ένα bear market rally δηλαδή μια άνοδο εν μέσω πτωτικής αγοράς.
Οι επενδυτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
Το βασικό μας σενάριο είναι ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα επιχειρήσει προσεχώς – ίσως απαιτηθούν εβδομάδες – να ξαναδεί νέα χαμηλά έτους… οπότε ο στόχος των 700 μονάδων, ίσως και 680 μονάδων δεν έχει αναιρεθεί.
Ίσως αναπροσαρμοστεί υψηλότερα αλλά όχι ακόμη.

Το 2023 θα είναι πιο δύσκολο από το 2022 για 6 λόγους

Τελικά κάθε πέρσι και καλύτερα…
Το 2020 ξέσπασε η πανδημία του covid 19 για να κορυφωθεί μέσα στο 2021.
Το Φεβρουάριο του 2022 η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία και όπως αποδεικνύεται από την ροή των γεγονότων ορθώς εισέβαλε…
Ο πληθωρισμός ως φαινόμενο, η επιβράδυνση της οικονομίας και η ενεργειακή κρίση επιδεινώνονται μέσα στο 2022…
Υπάρχει ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για την Ταιβάν…
Το 2022 αποδεικνύεται μια δύσκολη χρονιά γεμάτη αρνητικές εκπλήξεις και η Ελλάδα μια εξαρτημένη οικονομία στηρίζεται στα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, λιγότερο στις τράπεζες και βεβαίως στον τουρισμό που ωστόσο υπερεκτιμάται με όρους εσόδων αφού όπως αναφέρουν οι εταιρίες μεταφορών… έσοδα έχουμε κέρδη δεν έχουμε λόγω της ενεργειακής κρίσης αφού π.χ. το πετρέλαιο έχει καταγράψει αύξηση σχεδόν 100%...

Το 2023 θα είναι εξίσου δύσκολο ή και δυσκολότερο σε σχέση με το 2022 για 6 λόγους
1)Ο πληθωρισμός ως φαινόμενο νομισματικής φύσεως αλλά και δημοσιονομικής εκτροπής θα αρχίσει να επιβραδύνεται μέσα στο 2023 αλλά οι επιπτώσεις του στην κοινωνία θα είναι ορατές…
2)Η ενεργειακή κρίση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν έχει πλήρως εκδηλωθεί ως φαινόμενο
3)Η ανάκαμψη της οικονομίας ειδικά προβληματικών χωρών όπως της Ελλάδος παρουσιάστηκε ως πανάκεια για το χρέος και τα ελλείμματα.
4)Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λανθασμένα, προφανώς παρασυρόμενη από συμβούλους που δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας αναφέρει ότι εάν αναβαθμιστεί η Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα θα αλλάξει κάτι στην οικονομία και την κοινωνία…
5)Μετά την ακραία σπατάλη όπου μια χώρα περίπου χρεοκοπημένη πετάει στο καλάθι των αχρήστων 44 δισεκ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δανείζεται 13 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – εξαιρούμε τις επιδοτήσεις – και παράγει δημοσιονομικά ελλείμματα με το χρέος να φθάνει στα 394,5 δισεκ. και το συνολικό κρατικό και ιδιωτικό χρέος στα 635 δισεκ. ευρώ θα έρθει η στιγμή της πληρωμής…
6)Ήδη οι δήθεν επιστήμονες – τρομολάγνοι του covid 19 αρχίζουν να προειδοποιούν ότι τα κρούσματα αυξάνονται και ότι από το Φθινόπωρο θα ληφθούν μέτρα.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός εκτάκτου ενεργειακής ανάγκης

Έξτρα «καύσιμα» έως 1 δισ. ευρώ για την κάλυψη των επιδοτήσεων στο ρεύμα προβλέπει ο νέος συμπληρωματικός προϋπολογισμός που βρίσκεται σε τροχιά κατάθεσης από το οικονομικό επιτελείο.
Με την ενεργειακή κρίση να βαθαίνει και τις ανάγκες για μέτρα στήριξης λόγω των κυμάτων της ακρίβειας και της πληθωριστικής έκρηξης να διογκώνονται στο οικονομικό επιτελείο προχωρούν σε νέα ένεση ρευστότητας από το μαξιλάρι των εσόδων και έχουν ήδη ενημερώσει τις Βρυξέλλες για το κόστος της άντλησης των συμπληρωματικών κεφαλαίων που φθάνει στο 0,5% - 0,6% του ΑΕΠ.

Γεωπολιτικές ανησυχίες στις διεθνείς αγορές λόγω Ταϊβάν

Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο τις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας για την Ταϊβάν, εν αναμονή της επίσκεψης της Nancy Pelosi στην Ταϊπέι.
Στην Ασία, οι δείκτες των χρηματιστηρίων σημείωσαν σημαντική πτώση, καθώς η Κίνα προχώρησε σε επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, ενώ η Ταϊβάν δηλώνει αποφασισμένη να αμυνθεί έναντι των απειλών του Πεκίνου.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,8% στις 13.372 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,2% στις 7.397μονάδες.
Στις 6.398 μονάδες με πτώση 0,6% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει απώλειες 0,9% στις 22.244 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει οριακές μεταβολές στις 8.090 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν πτώση 0,6%.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 2,3% στις 3.186 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κατέγραψε απώλειες 2,5% στις 3.186 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,4% στις 27.594 μονάδες.
Οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, παρασύροντας πτωτικά το δολάριο.

Άνευρα ανοδικά οι τράπεζες χωρίς δυναμική και τζίρο - Ξεχώρισε η Eurobank

Ανοδικά γύρισμα - μετά τις αρχικές απώλειες - καταγράφηκε στις τραπεζικές μετοχές, με τη συναλλακτική δραστηριότητα σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 3,2540 ευρώ, με άνοδο +1,66% με όγκο 1,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,97 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split.
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,9484 ευρώ, με άνοδο +2,55%, με όγκο 10,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,22 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,94 ευρώ, με άνοδο +0,64% και όγκο 3,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,17 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 πρ0 RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2022 στα 0,04303 ευρώ ή 0,71 ευρώ μετά το τελευταίο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα (14/4/2021).
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,9748 ευρώ, με άνοδο +3% με όγκο 6,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,61 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,01 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 451 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,0742 ευρώ, με πτώση -0,40%, με όγκο 46 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 92 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,50 ευρώ, με άνοδο +0,65% και κεφαλαιοποίηση 306 εκατ. ευρώ.

Ήπιες κινήσεις στα μη τραπεζικά blue chips με χαμηλές συναλλαγές - Ανοδικά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πτωτικά η ΔΕΗ

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
H Coca Cola έκλεισε στα 23,70 ευρώ, με πτώση -0,04% και κεφαλαιοποίηση στα 8,8 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 1η θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 16,81 ευρώ, με άνοδο +0,66% και αποτίμηση 7,42 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 5,95 ευρώ, με άνοδο +0,25% και αποτίμηση 2,22 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 1,878 ευρώ, με πτώση -0,84% και κεφαλαιοποίηση 459 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 13,67 ευρώ, με πτώση -0,21% και αποτίμηση 4,8 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 12,16 ευρώ, με άνοδο +3,23% και κεφαλαιοποίηση 925εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 13,87 ευρώ, με άνοδο +1,24% και αποτίμηση 4,8 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 17,15 ευρώ, με πτώση -0,58% κεφαλαιοποίηση 1,89 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 15,04 ευρώ, με άνοδο +1,76% και κεφαλαιοποίηση 2,01 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 15,06 ευρώ, με πτώση -0,53% και κεφαλαιοποίηση 2,14 δισεκ. ευρώ.
Η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκλεισε στα 9,78 ευρώ με άνοδο +1,88% και την αποτίμηση 1 δισεκ. ευρώ. 
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 8,05 ευρώ, αμετάβλητη με κεφαλαιοποίηση 838 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,45 ευρώ, με πτώση -0,41% και κεφαλαιοποίηση 540 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0316 ευρώ, με άνοδο +3,27% και κεφαλαιοποίηση 28 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης