Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πιέσεις σε Εθνική έως -4% και ΔΕΗ, επέδρασαν στο ΧΑ -0,31% στις 867 μον. - Η επόμενη διόρθωση θα οδηγήσει στις 750 μον.

Πιέσεις σε Εθνική έως -4% και ΔΕΗ, επέδρασαν στο ΧΑ -0,31% στις 867 μον. - Η επόμενη διόρθωση θα οδηγήσει στις 750 μον.

Το βασικό σενάριο είναι ότι οι τράπεζες και η ΔΕΗ θα αφομοιώσουν τα τρέχοντα επίπεδα πριν ξεκινήσει μια νέα διορθωτική φάση στο ελληνικό χρηματιστήριο

(upd13) Με πιέσεις στις τράπεζες ειδικά σε Εθνική -4% και Alpha bank αλλά και στην ΔΕΗ -2%, επανήλθε το γνώριμο σκηνικό της μετριότητας και απραξίας, στο ελληνικό χρηματιστήριο, στις 867 μονάδες, με περιορισμένο τζίρο.
Είναι ξεκάθαρο τα ανοδικά περιθώρια της αγοράς εξαντλούνται... 

Το βασικό σενάριο είναι ότι οι τράπεζες και η ΔΕΗ θα αφομοιώσουν τα τρέχοντα επίπεδα πριν ξεκινήσει μια νέα διορθωτική φάση στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Η επόμενη διόρθωση θα οδηγήσει ξανά το ελληνικό χρηματιστήριο στις 750 μονάδες.

Η πρόβλεψη του bankingnews είναι ότι οι τράπεζες οριοθετούν το τέλος της ανοδικής τους κίνησης στο 1 ευρώ για Πειραιώς, Alpha, Eurobank και στα 3,40 ευρώ η Εθνική και στα 6,20 με 6,40 ευρώ η ΔΕΗ... οι επενδυτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μετά..
Άλλωστε, τα δύσκολα είναι εμπρός, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, πιο δύσκολος από κάθε άλλη φορά και ακόμη δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της αρνητικής επίδρασης στην οικονομία και το χρηματιστήριο.
Το διάστημα Νοεμβρίου 2022 με Φεβρουάριο 2023 θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ως παραδοχή το χειρότερο σενάριο και ως εκ τούτου για μεγάλο διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο θα βιώσουμε μια κατάσταση όπου η οικονομία και το χρηματιστήριο θα είναι σε ομηρεία διαρκείας…
Ο Γενικός Δείκτης προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να κρατήσει τις 870 μονάδες και να δοκιμάσει την κίνηση προς τις 880 μονάδες, η οποία θα ακύρωνε το σενάριο πτώσης προς τις 800 μονάδες το επόμενο διάστημα, με βασική προϋπόθεση όμως την αύξηση των συναλλαγών.
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 866,86 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 840 και 815 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 950 μονάδες.
Στην αγορά ομολόγων καταγράφεται σταθεροποίηση, με το 10ετές ελληνικό στο 2,91% από 4,72% πρόσφατα και το Ιταλικό 10ετές στο 3,27%, με το μεταξύ τους spread στις -36 μονάδες βάσης λόγω της προεκλογικής περιόδου…

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση

Ανοδικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη +0,26% και τον Τραπεζικό Δείκτη στο +0,60%.
Ωστόσο, από τις 12:00 μέχρι το τέλος, οι πωλητές κυριάρχησαν, εντείνοντας τις πιέσεις τους προς το τέλος.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -0,31% στις 867 μονάδες έχοντας υψηλό στις 876,55 μονάδες και χαμηλό τις 865,54 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και ήταν μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57 εκατ. ευρώ, ο όγκος 28,8 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 24 εκατ. στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε κάτω από τις 870 μονάδες, με βασική αντίσταση τις 880 και οι 900 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 840 μονάδες και ακολουθεί η βασική στήριξη των 815 μονάδων.
Η διάσπαση τους οδηγεί στις 780 - 770 μονάδες και ακολουθούν οι 750, οι 725, οι 700 και οι 680 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 560 μονάδες,στην πρώτη αντίσταση τις 570, οι 590 και οι 600 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκεται η ζώνη των 490 - 480 μονάδων και ακολουθούν οι 450, οι 440, οι 430 και οι 400 μονάδες.

Τι θα ακολουθήσει στο ΧΑ;

Το βασικό σενάριο είναι ότι οι τράπεζες και η ΔΕΗ θα αφομοιώσουν τα τρέχοντα επίπεδα πριν ξεκινήσει μια νέα διορθωτική φάση στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικά στην ΔΕΗ θα ξεκινήσει και η επαναγορά ιδίων μετοχών οπότε θα επιχειρήσουν μέσω αυτής της διαδικασίας να κρατήσουν τα χρηματιστηριακά κεκτημένα.
Ωστόσο είναι πιθανό, κάποιοι επενδυτές που τοποθετήθηκαν πέριξ των 5 ευρώ να βγουν πωλητές στην μετοχή της ΔΕΗ λίαν συντόμως….
Το διακύβευμα του α΄ 6μήνου του 2022 για τις ελληνικές τράπεζες δεν πρέπει να είναι από πού προήλθαν τα κέρδη αλλά πόσα κέρδη εμφανίζουν αφού πρέπει να εστιάσουμε στην εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου και στον τομέα αυτό η Eurobank τα πήγε πολύ καλά και η Εθνική επίσης αλλά και η Πειραιώς…
Οι ελληνικές τράπεζες αποδεικνύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν κεφάλαιο εσωτερικά στοιχείο άκρως σημαντικό στην αξιολόγηση από τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών…
Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι θα ξαναδούμε το 1 ευρώ ως τιμή μετοχής σε Eurobank, Πειραιώς και Alpha bank και τα 3,35 ευρώ στην Εθνική τράπεζα.
Επίσης έχουμε έγκαιρα, πολύ έγκαιρα αναφέρει ότι η ΔΕΗ θα αναρριχηθεί προς την ζώνη των 6,20-6,50 ευρώ μετά την βύθιση της στα 4,74 ευρώ και εκτίμηση του bankingnews στα 4,80 ευρώ ήδη από το Φθινόπωρο του 2021…

Τι θα συμβεί μετά;

Το ερώτημα δεν είναι που θα φθάσουμε μόνο… αλλά όταν φθάσουμε σε κάποιες τιμές στόχους τι θα σημειωθεί μετά;
Η άποψη μας είναι ότι θα δούμε το 1 ευρώ σε Alpha bank, Πειραιώς και Eurobank και τα 6,20 με 6,50 ευρώ στην ΔΕΗ… το έχουμε έγκαιρα αναφέρει… αλλά μετά από αυτές τις τιμές θεωρούμε ότι η αγορά θα επιχειρήσει να τεστάρει την ζώνη των 800 μονάδων ή ακόμη και τα πρόσφατα χαμηλά…
Αυτην την εκτίμηση την κάνουμε εδώ και 2,5 εβδομάδες... και την επαναλαμβάνουμε τώρα που οι τράπεζες και η ΔΕΗ έπιασαν τους στόχους που είχαμε αναφέρει...
Αν και σε άλλη ανάλυση μας αναφέρουμε ότι πάνω από 1,50% με 1,75% δεν θα δούμε τα επιτόκια παρέμβασης της ΕΚΤ και όταν θα φθάσουμε εκεί θα ανοίξει ευρέως η συζήτηση για το πότε θα μειωθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ… αυτό σημαίνει άνοδος των μετοχών… δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ένα φαινόμενο έχει έρθει για να μείνει καιρό μαζί μας ο στασιμοπληθωρισμός.
Πολλοί αναφέρουν ότι ο πληθωρισμός θα είναι παροδικός, για όλα ευθύνονται η ενέργεια και ο Putin… προφανώς και η προσέγγιση αυτή είναι εσφαλμένη.
Για τον πληθωρισμό η ΕΚΤ και η FED φέρουν σχεδόν αποκλειστική ευθύνη, ο πληθωρισμός δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της τοξικής ποσοτικής χαλάρωσης και της αθρόας προσφοράς χρήματος.
Ο πληθωρισμός είναι νομισματικό φαινόμενο χειρίστου είδους έχει μολύνει τις οικονομίες γιατί η ίδια η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι μολυσματική ασθένεια…

Ποια η δίκαιη αξία του Ελλάκτωρ χωρίς ΕΛΤΕΧ Άνεμος και ομόλογο 670 εκατ;

Η τρέχουσα αξία του Ελλάκτωρ ανέρχεται σε 578 εκατ ευρώ ή 1,66 ευρώ ανά μετοχή.
Στην τιμή αυτή περιλαμβάνει την πώληση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος που είναι το καλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ομίλου και βεβαίως την αποπληρωμή του ομολογιακού 670 εκατ για το οποίο έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2022;
Δεν θα πρέπει να βγουν βιαστικά συμπεράσματα…
Ωστόσο η δίκαιη αξία τα 450 εκατ με τιμή 1,30 ευρώ – δικαιολογεί discount έναντι του ανταγωνισμού θα εξαρτηθεί και καθοριστεί από το εάν ο Ελλάκτωρ καταφέρει να πλειοδοτήσει ή όχι στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό.
Εάν χάσει τον διαγωνισμό, σενάριο πολύ πιθανό και επί της ουσίας έχει απολέσει τα δυο πιο σημαντικά του περιουσιακά στοιχεία δηλαδή ΕΛΤΕΧ Άνεμος και Αττική Οδός… τότε η επόμενη κίνηση που θα πρέπει να αναμένεται είναι η απορρόφηση του Ελλάκτωρ από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ… με σχέση ανταλλαγής…

Επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 3,006% - Εξίσωση με το ιταλικό 10ετές

Επιδείνωση καταγράφεται σήμερα 4/8 στα ελληνικά ομόλογα και στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης, μετά και τη νέα κλιμάκωση των ανησυχιών για την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,006% ενώ το 10ετές ιταλικό παραμένει στο 3,003% με το μεταξύ τους spread να έχει μηδενίσει.
Πέρα από τα σημάδια ύφεσης που κάνει τους επενδυτές να στρέφονται στην αγορά ομολόγων προβληματισμός επικρατεί για τη στήριξη της ΕΚΤ στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με το νέο εργαλείο (Transmission Protection Instrument - TPI) της ΕΚΤ, με στόχο να επιτύχει διάχυση της νομισματικής της πολιτικής σε συνδυασμό.
Ωστόσο ο νέος μηχανισμός προστασίας των ομολόγων ουσιαστικά δημιουργήθηκε για χώρες που βρίσκονται υπό πίεση όπως η Ιταλία η οποία περνάει μεγάλη πολιτική δοκιμασία και οδεύει σε πρόωρες εκλογές και η Ελλάδα που δεν διαθέτει και επενδυτική βαθμίδα εξαρτάται αποκλειστικά από την ΕΚΤ και τις αγορές 39 δισεκ. ελληνικών ομολόγων που έχουν πραγματοποιηθεί.
Στην ουσία, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που απλά έχει αλλάξει όνομα…
Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο καθώς πρόκειται για ένα νομισματικό μηχανισμό που απαιτεί οικονομική και δημοσιονομική πειθαρχία από κάθε χώρα, όπως άλλωστε και ένα μνημόνιο…

Κάποιες μετοχές είναι «καταδικασμένες» να είναι υποτιμημένες

Σε διαρκή απαξίωση κινούνται πολλές μετοχές παρά τα δυνατά θεμελιώδη που διαθέτουν, τα οποία μάλιστα επιβεβαίωσαν και σχετικά πρόσφατα, με τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2021, ή με τις αναφορές των διοικήσεων στις γενικές συνελεύσεις.
Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα φαίνεται πως είναι καταδικασμένη να διαπραγματεύεται με discount στο χρηματιστήριο, αφού οι επενδυτές δεν προτιμούν τις συγκεκριμένες μετοχές.
Η μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου έχει πολλές μετοχές, οι οποίες πάλι το τελευταίο διάστημα, λόγω της συναλλακτικής άπνοιας βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση.

Σε στάση αναμονής η Wall

Σε στάση αναμονής τελούν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, έπειτα από το ράλι των προηγούμενων ημερών, το οποίο βασίστηκε στην απρόσμενη ανάκαμψη πρόδρομων δεικτών όπως ISM υπηρεσιών…
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακές μεταβολές, στις 32.795 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει αύξηση +0,03%, στις 4.156 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται +0,31%, στις 12.708 μονάδες

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις κεντρικές τράπεζες και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο.
Η Bank of England ανακοίνωσε ιστορική αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από το 1995, στο 1,75%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,2%, στις 13.748 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,5% στις 7.479 μονάδες.
Στις 6.504 μονάδες με άνοδο 1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,9% στις 22.786 μονάδες.

Θετικό κλίμα στην Ασία

Θετικό είναι το κλίμα στις αγορές της Ασίας, παρά την κλιμάκωσης της έντασης Κίνας - ΗΠΑ για την Ταϊβάν, με οδηγό τα θετικά μακροοικονομικά και εταιρικά στοιχεία.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite Index ενισχύεται 0,8% στις 3.189 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κατέγραψε άνοδο 1,8% στις 20.122 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 27.928 μονάδες.

Πωλήσεις στις τραπεζικές μετοχές - Πιέσεις στην Εθνική τράπεζα

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές, με τη συναλλακτική δραστηριότητα σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 3,181 ευρώ, με πτώση -3,75% με όγκο 1,8 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,92 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split.
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,9314 ευρώ, με πτώση -1,48%, με όγκο 9,2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,19 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,972 ευρώ, με άνοδο +1,46% και όγκο 4,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,20 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 πρ0 RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2022 στα 0,04303 ευρώ ή 0,71 ευρώ μετά το τελευταίο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα (14/4/2021).
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,955 ευρώ, με πτώση -1,34% με όγκο 6,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,55 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,01 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 451 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,077 ευρώ, με άνοδο +1,32%, με όγκο 56 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 93 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,50 ευρώ, με άνοδο +0,65% και κεφαλαιοποίηση 306 εκατ. ευρώ.

Μεικτή εικόνα στα μη τραπεζικά blue chips με χαμηλές συναλλαγές

Μεικτή εικόνα καταγράφηκε στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, με τις συναλλαγές να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.
H Coca Cola έκλεισε στα 23,59 ευρώ, με άνοδο +1,33% και κεφαλαιοποίηση στα 8,73 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 1η θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 16,62 ευρώ, με άνοδο +0,06% και αποτίμηση 7,38 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 6,135 ευρώ, με πτώση -1,05% και αποτίμηση 2,35 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 1,876 ευρώ, με πτώση -0,74% και κεφαλαιοποίηση 429 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 13,78 ευρώ, με πτώση -0,79% και αποτίμηση 4,9 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 12,24 ευρώ, με πτώση -0,49% και κεφαλαιοποίηση 885 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 6,49 ευρώ, με πτώση -1,52% και κεφαλαιοποίηση 1,89 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 17,23 ευρώ, με άνοδο +1,35% κεφαλαιοποίηση 1,83 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 15,01 ευρώ, με πτώση -0,53% και κεφαλαιοποίηση 2,05 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 15 ευρώ, με πτώση -0,79% και κεφαλαιοποίηση 2,16 δισεκ. ευρώ.
Η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκλεισε στα 9,70 ευρώ -0,41% με την συνολική αποτίμηση 1 δισεκ. ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,64 ευρώ, με πτώση -2,92 και κεφαλαιοποίηση 821 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,4500 ευρώ αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 547 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0286 ευρώ, με πτώση -1,72% και κεφαλαιοποίηση 28 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης