Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μη πειστική αναλαμπή στο ΧΑ +1,31% στις 860 μον. αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές - Το πολιτικό ρίσκο εξαντλεί τα ανοδικά περιθώρια

Μη πειστική αναλαμπή στο ΧΑ +1,31% στις 860 μον. αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές - Το πολιτικό ρίσκο εξαντλεί τα ανοδικά περιθώρια

Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα δει… τα χαμηλά των 700 μονάδων

Σχετικά Άρθρα
(upd14) Η απομάκρυνση του κινδύνου των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα συντήρησε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατέγραψε κέρδη 1,3% στις 860 μονάδες χωρίς όμως ουσιώδη τζίρο, μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη.
Ωστόσο το πολιτικό ρίσκο παραμένει με την κυβέρνηση να βρίσκεται στοχοποιημένη, αφού αποδείχθηκε ότι η ΕΥΠ και κυβερνητικοί παράγοντες γνώριζαν τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Το χρηματιστήριο ενισχύθηκε γιατί παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών, απομακρύνεται ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών.
Από τις τράπεζες ξεχώρισε ανοδικά η Πειραιώς, ενώ στον FTSE 25 ο Ελλάκτωρ +7% και η Lamda σημείωσε κέρδη +5%.
Το ελληνικό χρηματιστήριο με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, 8 Αυγούστου 2022, για το θέματα των υποκλοπών, αξιολογεί ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών πιθανότητα που ωστόσο ήταν σχεδόν μηδενική... ενώ όπως έγκαιρα είχε αναφέρει το bankingnews.gr, μετά την πτώση της Παρασκευής 5 Αυγούστου ήταν αναμενόμενη μία μικρή ανοδική αντίδραση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει πατήσει το κουμπί της ηθικής της απογύμνωσης καθώς οι συνεχείς κυβερνητικές διαρροές για το θέμα των υποκλοπών της έχουν κάνει να χάσει κάθε θεσμική νομιμοποίηση.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πιαστεί ψευδόμενη στο θέμα των αποδεδειγμένων, πλέον, υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων της και φυσικά το πολυθρύλητο μήνυμα Μητσοτάκη δεν μπορεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα που είναι εναντίον της.
Ο Μητσοτάκης δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές.... αλλά το πολιτικό πρόβλημα παραμένει...


Εξαντλήθηκαν τα ανοδικά περιθώρια

Λόγω αυτής της πολύ σοβαρής παραμέτρου, το Bankingnews.gr επαναλαμβάνει ότι τα ανοδικά περιθώρια των τραπεζικών μετοχών εξαντλούνται στα επίπεδα του 1 ευρώ για Eurobank, Πειραιώς και Alpha bank και γύρω στα 3,40 ευρώ για την Εθνική τράπεζα.
Το βασικό σενάριο άπαξ και αυξάνεται και ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα, πέραν από τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση είναι ότι… ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα δει… τα χαμηλά των 700 μονάδων… και οι τραπεζικές μετοχές θα υποχωρήσουν έως και -25% με -30% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών…

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση

Πτωτικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη -0,08% και τον Τραπεζικό Δείκτη στο -0,10%.
Λίγο πριν το διάγγελμα Μητσοτάκη όμως, και όσο φάνηκε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διαχειριστεί τα σενάρια πολιτικής κρίσης, τα κέρδη ενισχύθηκαν στην αγορά.
Έτσι, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε κέρδη +1,31% στις 860 μονάδες έχοντας υψηλό στις 860,60 μονάδες και χαμηλό τις 846,94 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και είναι μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 39 εκατ. ευρώ, ο όγκος 18,3 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 11 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε κοντά στις 860 μονάδες, πάνω από τη βασική αντίσταση των 850 μονάδων και ακολουθούν οι 867 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), οι 880 και οι 900 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 820 μονάδες και ακολουθεί η βασική στήριξη των 800 μονάδων.
Η διάσπαση τους οδηγεί στις 780 - 770 μονάδες και ακολουθούν οι 750, οι 725, οι 700 και οι 680 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 543 μονάδες, στην πρώτη αντίσταση των 520 – 530 μονάδων και ακολουθούν οι 550, οι 570, οι 590 και οι 600 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκεται η ζώνη των 490 - 480 μονάδων και ακολουθούν οι 450, οι 440, οι 430 και οι 400 μονάδες.

Νέα επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 3,04% - Το spread με την Ιταλία στις +3 μ.β.

Νέα επιδείνωση καταγράφεται σήμερα 8/8 στα ελληνικά ομόλογα, καθώς αυξάνεται ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,04% ενώ το 10ετές ιταλικό παραμένει στο 3,01% με το μεταξύ τους spread στις +3 μονάδες βάσης.

Ξανά το χρηματιστήριο στις 700 μον.

Το πολιτικό ρίσκο δεν θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, όσο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τέτοιας κλίμακας προκλήσεις όπως η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός σε συνδυασμό με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, θα οδηγήσει σε ακυβερνησία.

Οι επενδυτές, θα αρχίσουν να αξιολογούν και άλλες παραμέτρους όταν αναλύουν τον επενδυτικό κίνδυνο στην Ελλάδα.
Θα προσμετρήσουν και την αύξηση του πολιτικού κινδύνου.
Μετά την πτώση στις 5 Αυγούστου 2022 του ελληνικού χρηματιστηρίου λόγω του σκανδάλου της παρακολούθησης του Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορεί να υπάρξει ανοδική αναλαμπή.
Αλλά από Σεπτέμβριο εκτιμούμε ίσως και νωρίτερα αλλά από Σεπτέμβριο και θα χρειαστεί κάποιους μήνες… θα μπορούσαν να συμβούν δύο σημαντικές εξελίξεις

Α)Το ελληνικό χρηματιστήριο να ακολουθήσει μια πλαγιοκαθοδική πορεία με στόχο τις 700 μονάδες από 849 μονάδες της τρέχουσας περιόδου δηλαδή πτώση -17% περίπου

Β) Πιθανή η πρώτη υποβάθμιση της Ελλάδος στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 – Οι προοπτικές από ουδέτερες σε αρνητικές

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 οι οίκοι Moody’s από τις ΗΠΑ και DBRS από τον Καναδά θα αξιολογήσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος και υπάρχει πιθανότητα – η πρώτη φορά μετά από καιρό – που μπορεί να υποβαθμιστούν οι προοπτικές από σταθερές σε αρνητικές και λόγω της αύξησης του πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα.
Δεν αναμένεται υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας αλλά των προοπτικών της οικονομίας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βαθμολογείται ως εξής από τους οίκους πιστοληπτικής διαβάθμισης

Fitch BB με θετικές προοπτικές – Επόμενη αξιολόγηση 7 Οκτωβρίου 2022

Standard and Poor’s BB+ με ουδέτερες προοπτικές – Επόμενη αξιολόγηση 21 Οκτωβρίου 2022

Moody’s Ba3 με ουδέτερες προοπτικές – Επόμενη αξιολόγηση 16 Σεπτεμβρίου του 2022

DBRS BB High με ουδέτερες προοπτικές – Επόμενη αξιολόγηση 16 Σεπτεμβρίου του 2022

Scope Rating BB+ με ουδέτερες προοπτικές

Τι θα πει τελικά ο Μητσοτάκης

Κατά πάσα πιθανότητα ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του θα επαναλάβει την ήδη διατυπωμένη κυβερνητική θέση, πως αποδέχεται την πρόταση Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής – καθώς και τη σύγκληση εκ νέου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – για να δοθούν απαντήσεις στο πώς και το γιατί της υποκλοπής και μάλιστα με εισαγγελική άδεια.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, πως ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει τη σύσταση εξεταστικής για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές από το 2015 μέχρι σήμερα.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί, εάν ληφθούν πρωτοβουλίες σχετικά με τη λειτουργία της ΕΥΠ.
Ωστόσο θεωρείται δεδομένο, πως έχουν δοθεί οδηγίες στον νέο διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Θεμιστοκλή Δεμίρη να παράσχει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσες εξηγήσεις του ζητηθούν.

Παρά τις υπερκαλύψεις των εκδόσεων, λίγα ξεχωρίζουν στο ταμπλό

Περιορισμένο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά ομολόγων, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκδόσεων έχει τύχει υπερκάλυψης και μάλιστα δυνατής.
Ακόμα και οι τελευταίες εκδόσεις με υψηλότερα επιτόκια, λόγω και της αλλαγής στάσης των κεντρικών τραπεζών είχαν σημαντική υπερκάλυψη, αλλά η συνέχεια στο χρηματιστηριακό ταμπλό δεν ήταν ανάλογη.
Βέβαια και λόγω καλοκαιριού ο τζίρος είναι συνολικά μειωμένος και στην αγορά μετοχών.
Υπάρχουν επίσης αρκετές ανησυχίες που μειώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή επάρκεια, οι τιμές των πρώτων υλών κ.α.

Στο β΄ 6μηνο του 2022 θα υπάρξει μεγάλη κάμψη εσόδων στις ελληνικές τράπεζες

Το α΄ 6μηνο 2022 των ελληνικών τραπεζών ήταν πολύ ισχυρό αφού η Πειραιώς πέτυχε κέρδη 614 εκατ ή 285 εκατ καθαρά χωρίς έκτακτα και με διακοπείσες δραστηριότητες, η Alpha bank 207 εκατ ή 21,7 εκατ τελικά, η Εθνική 546 εκατ ή 490 εκατ τελικά και η Eurobank 941 εκατ ή 760 εκατ τελικά.
Συνολικό άθροισμα 2,3 δισεκ. ή τελικά κέρδη 1,1 δισεκ. ευρώ.
Οι επιδόσεις του α΄ 6μήνου των ελληνικών τραπεζών ήταν πολύ σημαντικές όχι λόγω κερδοφορίας αλλά επειδή απέδειξε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ότι μπορεί να δημιουργεί εσωτερικά κεφάλαιο.
Τα συνολικά ενσώματα ίδια κεφάλαια, τα tangible book, τα πραγματικά κεφάλαια των τραπεζών φθάνουν τα 23 δισεκ. και οι τράπεζες έστω και με αργό ρυθμό αρχίζουν να μειώνουν και το DTC την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση που επί της ουσίας είναι υπαρκτά μεν αλλά αδύναμα κεφάλαια δε… στις ελληνικές τράπεζες.
Το DTC αντιπροσωπεύει το 65% των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών.
Το βασικό συμπέρασμα όμως του α΄ 6μήνου του 2022 των ελληνικών τραπεζών ήταν η εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου.

Έρχεται σημαντική κάμψη εσόδων στο β΄ 6μηνο του 2022…

Με δεδομένες τις εκτιμήσεις – στόχους για τις ελληνικές τράπεζες συνολικά για το 2022, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι στο β΄ 6μηνο του 2022 οι ελληνικές τράπεζες θα σημειώσουν σημαντική κάμψη εσόδων.
Βέβαια η κάμψη εσόδων αφορά τα έκτακτα κέρδη καθώς στα οργανικά θα υπάρξει μεγαλύτερη σταθερότητα.

Το 2023 η μείωση της κερδοφορίας από -35% έως -50%

Το 2023 ωστόσο θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι θα καταγραφεί πτώση κερδοφορίας από -35% έως -50% στα κέρδη των ελληνικών τραπεζών.
Το 2022 ήταν μια ειδική χρονιά…
Αν και η εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου υποστηρίζεται έντονα από μη επαναλαμβανόμενες πηγές όπως τα έκτατα, τα χρηματοοικονομικά έσοδα, ωστόσο το 2023 θα πρέπει να αναμένεται μεγάλη κάμψη στα έσοδα γενικώς όχι μόνο στα έκτακτα αλλά και στα οργανικά κέρδη.
Οι τράπεζες εάν μάλιστα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και ύφεση στην οικονομία στην Ευρώπη… νομοτελειακά θα πρέπει να αναθεωρήσουν επί τα χείρω τις εκτιμήσεις τους για την κερδοφορία του 2023.

Επιφυλακτική ανάκαμψη στη Wall

Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στη Wall Street, με τους δείκτες να ανακάμπτουν μετά τις πιέσεις που προκάλεσαν την Παρασκευή οι ανησυχίες για νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, λόγω της βελτίωσης της αγοράς εργασίας.
H προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ την Τετάρτη 10/08, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού θα επιβραδυνθεί στο 8,7% τον Ιούλιο από 9,1% τον Ιούνιο.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,6%, στις 33.007 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6%, στις 4.170 μονάδες, μετά την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαπραγματεύεται στο +0,8%, στις 12.755 μονάδες.

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα σε εταιρικά και πληθωρισμό - O DAX +1%

Θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων και εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν την προσεχή Τετάρτη (10/8).
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1%, στις 13.695 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 7.470 μονάδες.
Στις 6.521 μονάδες με κέρδη 0,8% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,6% στις 22.718 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,5% στις 8.207 μονάδες.
Η τιμή του φυσικού αερίου επέστρεψε στα 200 ευρώ, με το ολλανδικό TTF στα 200,5 ευρώ με άνοδο 2,2%.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά είναι τα πρόσημα στις αγορές της Ασίας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα αμερικανικά macro.
Ο δείκτης Asia Dow σημείωνε άνοδο 0,44% στις 3.275 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite Index ενισχύθηκε 0,3% στις 3.236 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε 0,7% στις 20.060 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 28.249 μονάδες. Στη Wall Street, τα futures του Dow Jones κινούνται στο +0,15%,του S&P500 στο +0,65% και του Nasdaq στο +1,35% .

Μεικτή εικόνα στις τράπεζες χωρίς δυναμική και τζίρο

Μεικτή εικόνα καταγράφηκε στις τραπεζικές μετοχές, με τη συναλλακτική δραστηριότητα σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 3,10 ευρώ, με άνοδο +0,75% με όγκο 961 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,81 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split.
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,90 ευρώ, με άνοδο +2,51%, με όγκο 6,05 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,11 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,9724 ευρώ, με άνοδο +4,56% και όγκο 1,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,19 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split (στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 πρ0 RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2022 στα 0,04303 ευρώ ή 0,71 ευρώ μετά το τελευταίο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα (14/4/2021).
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,94 ευρώ, με πτώση -0,09% με όγκο 4,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,46 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,01 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 451 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,0745 ευρώ, με άνοδο +0,95%, με όγκο 28 χιλιάδες τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 91 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,25 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 306 εκατ. ευρώ.


Θετικά πρόσημα στα μη τραπεζικά blue chips με χαμηλές συναλλαγές - Κέρδη για την Lamda

Θετική εικόνα εμφάνισαν οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
H Coca Cola έκλεισε στα 23,02 ευρώ, με άνοδο +0,96% και κεφαλαιοποίηση στα 8,58 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 1η θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 17,05 ευρώ, με άνοδο +1,97% και αποτίμηση 7,43 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 5,80 ευρώ, με πτώση -0,43% και αποτίμηση 2,2 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 1,86 ευρώ, με άνοδο +0,43% και κεφαλαιοποίηση 435 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 13,61 ευρώ, με άνοδο +2,48% και αποτίμηση 4,8 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 12,24 ευρώ, με άνοδο +2,34% και κεφαλαιοποίηση 938 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 6,38 ευρώ, με άνοδο +0,47% και κεφαλαιοποίηση 1,94 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 17,28 ευρώ, με άνοδο +0,29% κεφαλαιοποίηση 1,88 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 15,10 ευρώ, με άνοδο +0,67% και κεφαλαιοποίηση 2,04 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 14,85 ευρώ, με άνοδο +2,63% και κεφαλαιοποίηση 2,11 δισεκ. ευρώ.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκλεισε στα 9,74 ευρώ, με άνοδο +1,99% και κεφαλαιοποίηση 982 εκατ. ευρώ
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,76 ευρώ, με άνοδο +0,26% και κεφαλαιοποίηση 828 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,44 ευρώ, με άνοδο +1,69% και κεφαλαιοποίηση 530 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0276 ευρώ, με πτώση -1,78% και κεφαλαιοποίηση 28 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης