Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

XA: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Η συσσώρευση είναι το πιθανότερο σενάριο για την εγχώρια αγορά, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω της περιόδου.
Σχετικά Άρθρα

Στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα των επενδυτών, με τα παράγωγα να δείχνουν πτωτικό άνοιγμα.
Η συσσώρευση είναι το πιθανότερο σενάριο για την εγχώρια αγορά, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω της περιόδου.
Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα η Coca Cola και η Eurobank Equities περιμένει προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων στο εξάμηνο 325 εκατ. ευρώ ενώ αναμένει ενημέρωση για το σύνολο της χρήσης και τις δραστηριότητες στη Ρωσία.
Χθες ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου η Πετρόπουλος επηρεασμένα από τις πληθωριστικές πιέσεις και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα καθώς οι αγορές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Euroxx
Περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση με διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων

Beta
Άλλη μία συνεδρίαση χωρίς ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα με χαμηλό όγκο συναλλαγών και απουσία επενδυτών λόγω διακοπών.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αυριανά αποτελέσματα της Coca Cola με πιθανή κάποια ενημέρωση για τις δραστηριότητες στη Ρωσία, τις απομειώσεις και την επικαιροποίηση των εκτιμήσεων καθώς και στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI αύριο το βράδυ. Η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα είναι το πιο πιθανό σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικο ΚΜΟ 200 στις 866,55 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 840 και 815 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 900 μονάδες. Σήμερα θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Depolas
Σταθερότητα καταγράφηκε χθες στον ΓΔΧΑ, ενώ μικτή ήταν η εικόνα στους ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες. Στις ΗΠΑ, υποχώρηση είδε ο τεχνολογικός δείκτης εν μέσω εκτιμήσεων ότι η ζήτηση για τσιπ υποχωρεί.
Αναμφισβήτητα, στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα ο πληθωρισμός Ιουλίου στις ΗΠΑ κάτι που θα καθορίσει τις προσδοκίες των επενδυτών για την πορεία των επιτοκίων το επόμενο διάστημα.
Επομένως, μεγέθη χαμηλότερα των εκτιμήσεων πιθανότατα να δώσουν μια βραχυπρόθεσμη ώθηση στις αγορές, και το αντίστροφο φυσικά. Αντίστοιχη αναμένουμε να είναι και η πορεία για τον ΓΔΧΑ. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η τελική μέτρηση του πληθωρισμού Ιουλίου στην Γερμανία δημοσιεύτηκε πάνω στις εκτιμήσεις σήμερα το πρωί.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης