Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα κάγκελα οι επενδυτές μετά την ανακοίνωση της αύξησης της Lavipharm – Τι αλλάζει με την ΑΜΚ

Στα κάγκελα οι επενδυτές μετά την ανακοίνωση της αύξησης της Lavipharm – Τι αλλάζει με την ΑΜΚ

Η μετοχή συμπλήρωσε 5 πτωτικές συνεδριάσεις και από τα 1,44 ευρώ που ήταν λίγες μέρες μετά το reverse split βρέθηκε ακόμα και στα 0,80 ευρώ

Σχετικά Άρθρα
Προβληματισμός και εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών, μετά την ανακοίνωση της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου από τη Lavipharm.
Οι επενδυτές διαμαρτύρονται, αφού αμέσως μετά την ανακοίνωση η μετοχή βούλιαξε, ενώ ενστάσεις διατυπώνονται και για την εταιρεία που έκανε την αποτίμηση του περιουσιακού στοιχείου που εισφέρουν οι βασικοί μέτοχοι ενώ και μέσα στην έκθεση γίνεται μακροχρόνια εκτίμηση εσόδων και κερδών προ φόρων σε βάθος μάλιστα 22 ετών!
Η μετοχή συμπλήρωσε 5 πτωτικές συνεδριάσεις και από τα 1,44 ευρώ που ήταν λίγες μέρες μετά το reverse split βρέθηκε στα 0,80 ευρώ.
Χθες έκανε μεγάλο όγκο συναλλαγών και μαζεύτηκαν περισσότερα από 140 χιλ. τεμάχια στο limit down και τελικά η μετοχή έκλεισε στα 0,8250 ευρώ με απώλειες 17,09% και όγκο 150 χιλ. τεμάχια.
Από στελέχη της αγοράς η κίνηση των τελευταίων ημερών, ερμηνεύεται ως μία πρώτη εκτίμηση για το που θα γίνει η αύξηση, που θα οριστεί δηλαδή η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.
Στα κείμενα που συνοδεύουν την απόφαση γίνεται αναφορά, αλλά δεν προκύπτει που θα γίνει η αύξηση και η γενική συνέλευση θα εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο να ορίσει την τιμή.
Από την άλλη και σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν, η εταιρεία με την αύξηση θα έχει πλέον 3 διαδερμικά.
Το συγκεκριμένο, το οποίο είναι της πίεσης και διατίθεται στην Ιταλία, είναι μοναδικό και η εκτίμηση για τις πωλήσεις μπορεί να υπάρξει αφού κυκλοφορεί ήδη.
Ίδιες πηγές αναφέρουν πως έγινε μία πρώτη ανακοίνωση για την αύξηση και τα νέα θα ξεκινήσουν μετά τη γενική συνέλευση της 30ης Αυγούστου.
Θα πρέπει να εκδοθεί ενημερωτικό και να περάσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Πρόσφατα, στη γενική συνέλευση ο κ.Τηλέμαχος Λαβίδας, είχε τονίσει πως το συμφέρον των βασικών μετόχων ταυτίζεται με όλων των μετόχων και ο στόχος είναι να δοθεί κάποια στιγμή μέρισμα από την εταιρεία.
Πλέον μετά την ολοκλήρωση της αύξησης η διοίκηση θα καταθέσει αίτημα εξόδου από την επιτήρηση καθώς τα ίδια κεφάλαια του ομίλου θα είναι θετικά και ανοίγει ο δρόμος για τη διανομή μερίσματος.
Αν καταφέρει να αντλήσει πάνω από 34 εκατ. ευρώ που είναι το ελάχιστο και μέχρι 58 εκατ. ευρώ, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στο εργοστάσιο, καθώς με την παραγωγή 3 διαδερμικών και έχοντας ως στόχο να πουλήσει και σε άλλες χώρες, πρέπει να κάνει βελτιώσεις, ενώ θέλει να επενδύσει και στην έρευνα.
Συγκεκριμένα και σε περίπτωση πλήρους κάλυψης ποσό περίπου 3,7 εκατ. ευρώ θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της Αύξησης για κατασκευαστικές εργασίες στους χώρους των εγκαταστάσεων της Εταιρείας, ειδικότερα για την κατασκευή ειδικών χώρων συγκεκριμένων προδιαγραφών με σκοπό την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, την προετοιμασία χώρων για την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για αρχιτεκτονικές, ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές μελέτες, δαπανών για έκδοση αδειών.
Ποσό περίπου 8,7 εκατ. ευρώ θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της Αύξησης για την αγορά και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού (μηχανών και συστημάτων μηχανών και συμπληρωματικού εξοπλισμού), ειδικότερα δε νέων γραμμών παραγωγής και βελτίωση παλαιών γραμμών παραγωγής για τη διαδερμική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για την εύρυθμη λειτουργία τους, όπως δοκιμαστικές παραγωγές, αναλώσεις πρώτων και βοηθητικών υλών, εργατικών και γενικών βιομηχανικών.
Ποσό περίπου 1,4 εκατ. ευρώ θα διατεθεί εντός 24 μηνών από την ολοκλήρωση της Αύξησης για την αγορά οργάνων και λοιπού εξοπλισμού για την δημιουργία νέου εργαστηρίου έρευνας και ανάπτυξης και ποσό περίπου 8,7 εκατ. θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της Αύξησης για την κάλυψη δαπανών ανάπτυξης νέων προϊόντων, ήτοι δαπανών αδειοδοτήσεων κυκλοφορίας νέων φαρμακευτικών προϊόντων και δαπανών για πιλοτικές παραγωγές νέων προϊόντων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης