Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω των πρακτικών της FED

XA: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω των πρακτικών της FED
Αύριο το βράδυ ο οίκος FTSE θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση των δεικτών
Σχετικά Άρθρα

Τα πρακτικά της FED αύξησαν και πάλι την αβεβαιότητα στις αγορές καθώς οι μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να περιοριστεί η πληθωρισμός ίσως να μην έχουν ολοκληρωθεί, εξέλιξη που θα πιέσει την ανάπτυξη.
Οι αναλυτές περιμένουν υποχώρηση σήμερα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού αλλά και διατήρηση των χαμηλών όγκων συναλλαγών.
Αύριο το βράδυ ο οίκος FTSE θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση των δεικτών.
Σήμερα 12 μετοχές συμμετέχουν στον FTSE All World Index αντιπροσωπεύοντας περίπου το 0,065% του δείκτη. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 19 Σεπτεμβρίου.
Οι μετοχές του Ιατρικού Αθηνών διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή, ενώ οι μετοχές της Κρι-Κρι διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,19 ευρώ (καθαρό).
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Byte μετά και την αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ., σύμφωνα με την οποία το τίμημα θεωρείται δίκαιο.

Eurobank Equities
Περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα σήμερα μετά και τη δημοσίευση των πρακτικών της FED, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης, αύξησης του πληθωρισμού και αβεβαιότητας γύρω από τη νομισματική πολιτική επιβαρύνουν το κλίμα της αγοράς.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και με τις διεθνείς αγορές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα πρακτικά της FED.

Beta
Η έλλειψη σημαντικών εταιρικών και μακροοικονομικών νέων καθιστά τη σημερινή συνεδρίαση μάλλον χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις επιλεκτικές κινήσεις να συνεχίζονται και την αγορά να λαμβάνει κατεύθυνση από την πορεία των διεθνών δεικτών.
Αρνητικό άνοιγμα αναμένεται με συσσώρευση γύρω από τις 900 μονάδες.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 867,45 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 882 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 918 μονάδες.

Depolas
Ιδιαίτερα ανθεκτικός εμφανίστηκε χθες ο ΓΔΧΑ αμυνόμενος στις διεθνείς πιέσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ.
Από τα πρακτικά της FED δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικά διαφορετικό πέραν από την ανάδειξη του ρίσκου ύφεσης στις ΗΠΑ, αλλά και την πιθανότητα χρονικής επιμήκυνσης του πληθωρισμού, συνδυασμός που θα δυσκολέψει την διαχείριση από την κεντρική τράπεζα.
Στο εσωτερικό, θετική διάθεση καταγράφουμε από τα αντανακλαστικά του ΧΑ, ωστόσο εκτιμούμε ότι είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μία αυτόνομη σημαντική ανοδική κίνηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπό συνεχή αξιολόγηση βρίσκονται τα εισερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία.
Μεταξύ των σημαντικότερων σήμερα περιλαμβάνεται η τελική μέτρηση πληθωρισμού Ιουλίου της Ευρωζώνης και τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης