Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στο «στόχαστρο» οι 900 μονάδες – Το βλέμμα στα αποτελέσματα β’ τριμήνου των ΕΛΠΕ

ΧΑ: Στο «στόχαστρο» οι 900 μονάδες – Το βλέμμα στα αποτελέσματα β’ τριμήνου των ΕΛΠΕ
Φαίνεται πάντως πως οι αγορές δείχνουν ψυχραιμία και περιμένουν σήμα για την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες.
Σχετικά Άρθρα

Η χθεσινή ανάκαμψη της αγοράς από τα χαμηλά και το πέρασμα του Γενικού Δείκτη και πάλι πάνω από τις 890 μονάδες με οριακή άνοδο, αναπτέρωσε τις ελπίδες για προσέγγιση και πάλι των 900 μονάδων.
Μάλιστα όσοι κοιτούν και την τεχνική ανάλυση βλέπουν αυξημένες πιθανότητες να κατοχυρωθεί το εν λόγω σημείο, αν και στο εξωτερικό δεν υπάρξει κάποια ραγδαία επιδείνωση.
Φαίνεται πάντως πως οι αγορές δείχνουν ψυχραιμία και περιμένουν σήμα για την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα η μετοχή των ΕΛΠΕ καθώς μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ήπια θετικό άνοιγμα αλλά περιμένουμε οι αγορές να συνεχίσουν να ταλαντεύονται λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας και καθώς οι επενδυτές περιμένουν σήμα για την πολιτική να βγουν από το αυριανό συνέδριο στο Jackson Hole.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ακολουθώντας τις ξένες αγορές καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα σχόλια του προέδρου της FED στο συνέδριο στο Jackson Hall.
Διατηρούμε τη θετική μας στάση για τον κλάδο διύλισης και θα επιβεβαιωθεί από τα ισχυρά αποτελέσματα που αναμένονται σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς από τα ΕΛΠΕ.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να πιάσει ξανά τις 900 μονάδες με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Όλα τα βλέμματα στη Wall Street και στις ανακοινώσεις από το συνέδριο στο Jackson Hole το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως καθώς η FED μπορεί να δείξει τις προθέσεις της.
Γι΄αυτό περιμένουμε οι επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής στη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 868,81 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 882 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 918 μονάδες.
Τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματα 6μηνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης