Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ λόγω αποτελεσμάτων

ΧΑ: Πτωτική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ λόγω αποτελεσμάτων
Μετά τις μεγάλες απώλειες στο εξωτερικό λόγω της ομιλίας Πάουελ, τα περιθώρια επαναπροσέγγισης των 900 μονάδων περιορίζονται
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις απώλειες των διεθνών αγορών την περασμένη Παρασκευή, στον απόηχο της ομιλίας Πάουελ για την πολιτική των επιτοκίων, οι αναλυτές περιμένουν πτωτικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.
Ο πρόεδρος της Fed ξεκαθάρισε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα δεν θα υποχωρήσει στη μάχη για την τιθάσευση του πληθωρισμού.
Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου πριν το άνοιγμα της αγοράς, με τους αναλυτές να περιμένουν ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές και προσωρινό μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή από 0,10 ευρώ πέρυσι.
Σήμερα οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,06475 ευρώ ανά μετοχή καθαρό, όπως και της Κλουκίνας -Λάππας ύψους 0,0228 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.
Επίσης οι μετοχές της Πλαστικά Κρήτης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,45 ευρώ ανά μετοχή και με νέα ονομαστική αξία.

Eurobank Equities
Η αγορά αναμένεται να ξεκινήσει την εβδομάδα με απώλειες καθώς οι επενδυτές επανατιμολογούν τις προοπτικές των επιτοκίων μετά και το σκληρό μήνυμα την περασμένη Παρασκευή από τη FED.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να επηρεαστεί αρνητικά από την ομιλία του Πάουελ την Παρασκευή.

Beta
Ένα πτωτικό άνοιγμα αναμένεται σήμερα μετά την αύξηση των ανησυχιών διεθνώς από τη διατήρηση της ανοδικής κίνησης των τιμών του φυσικού αερίου και των ενεργειακών τιμών και από τις απώλειες των αγορών στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 883,32 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 879 και 849 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 899 και 918 μονάδες.

Depolas
Σε βαθύ κόκκινο έκλεισε η αγορά των ΗΠΑ την Παρασκευή επηρεαζόμενη από την επιθετικότητα Πάουελ, όπου διαμήνυσε μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων αν χρειαστεί, αλλά και χρονική επιμήκυνση του τελικού επιτοκίου. Ως αποτέλεσμα, οι προσδοκίες για κορύφωση και σταδιακή επαναφορά του κόστους δανεισμού χαμηλότερα στα μέσα του 2023 απομακρύνονται. Πιέσεις δέχθηκε και η Ευρώπη, ενώ πτωτικό διαφαίνεται και το σημερινό άνοιγμα. Στο εσωτερικό, οριακά καλύτερά των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα Β΄τριμήνου του ΟΠΑΠ με τα EBITDA να ανέρχονται στα 167εκ. Ευρώ (εκτ. 160εκ. Ευρώ), ενώ ο καθαρός δανεισμός (συμπεριλαμβανομένου των μισθώσεων) διαμορφώθηκε στα 79εκ. ευρώ. Επιπλέον, αύριο το απόγευμα ανακοινώνει το Β΄τρίμηνο και η ΜΟΗ. Δεν αλλάζουμε το εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ, το οποίο διατηρούμε στην περιοχή των 900-830 μονάδων για το επόμενο διάστημα. Στα σημαντικότερα μάκρο της εβδομάδας ο πληθωρισμός Αυγούστου της Ευρωζώνης την Τετάρτη. Κλειστή σήμερα θα παραμείνει η αγορά του ΗΒ.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης