Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της διάθεσης για αποφυγή ρίσκου – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Διατήρηση της διάθεσης για αποφυγή ρίσκου – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές
Ο τζίρος και το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα
Σχετικά Άρθρα

Η διάθεση για αποφυγή ρίσκου, αναμένεται να επικρατήσει και σήμερα με το σενάριο της συσσώρευσης να προκρίνεται από τους αναλυτές.
Το ύψος ρεκόρ του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, που ανακοινώθηκε χθες για τον Αύγουστο, προβληματίζει τους επενδυτές αφού μεταφράζεται σε επιθετικότερη αύξηση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα, ενώ μετά το χθεσινό rebalancing του MSCI, το ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές αναμένεται περιορισμένο, επομένως και ο τζίρος.
Η Ελλάκτωρ θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ η διοίκηση της Motor Oil στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη εμφανίστηκε αισιόδοξη για το τρίτο τρίμηνο, λόγω της νέας ανόδου των περιθωρίων διύλισης, μετά την πρόσφατα ομαλοποίηση από τα ιστορικά υψηλά. Η ζήτηση λόγω και του τουρισμού είναι υψηλή.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα λόγω της νέας αύξησης σε επίπεδα ρεκόρ του πληθωρισμού που ανακοινώθηκε χθες στην Ευρωζώνη, σηματοδοτώντας σφιχτότερη νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες.

Piraeus Securities
Η αρνητική ψυχολογία στο εξωτερικό θα συνεχίσει να επηρεάζει την αγορά. Επαναδιατυπώνουμε την προτίμησή μας σε αμυντικές μετοχές όπως Coca Cola, ΟΠΑΠ, Jumbo και θα εκμεταλλευόμασταν τις χαμηλότερες τιμές και τις ελκυστικές αποτιμήσεις για να αυξήσουμε θέσεις στον ΟΤΕ.

Euroxx
Περιμένουμε πως η διάθεση για αποφυγή ρίσκου θα συνεχιστεί με επιφυλακτική στάση για τις μετοχές.

Beta
Μία συνεδρίαση συσσώρευσης αναμένεται σήμερα με την κατεύθυνση να δίνεται από τις αγορές του εξωτερικού.

Merit
Ο ΓΔ έκλεισε στις 856,36 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0.08%. Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 882 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 842 και 829 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 883 και 899 μονάδες.

Depolas
Σταθεροποιητικά έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ κινούμενος σε στενό εύρος τιμών εν μέσω νέας υποχώρησης σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ελλείψει θετικών καταλυτών και εισερχόμενοι στον Σεπτέμβριο οι πωλητές φαίνεται να κυριαρχούν εκ νέου. Τα εταιρικά αποτελέσματα μπαίνουν σε 2η μοίρα καθώς η επενδυτική κοινότητά επικεντρώνεται στις προοπτικές, οι οποίες την δεδομένη στιγμή εμφανίζονται αρνητικές.
Υπό συνεχή αξιολόγηση βρίσκονται τα μακροοικονομικά δεδομένα, αν και εκτιμούμε ότι είναι νωρίς ακόμα για ενδείξεις αναστροφής του κλίματος. Πιθανή η συνέχιση των πιέσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα, ανακοινώνονται μεταξύ άλλων τα στοιχεία μεταποίησης Αυγούστου σε Ελλάδα, Ευρωζώνη, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ . 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης