Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στο εξωτερικό περιμένουν οι αναλυτές – Σαράντης και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στο εξωτερικό περιμένουν οι αναλυτές – Σαράντης και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο
Η Σαράντης χθες ανακοίνωσε καλά νούμερα και η διοίκηση του ΟΠΑΠ κατέβασε τον πήχη για τα EBITDA του 2022 στα 700 εκατ. ευρώ από 720 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα

Το σενάριο της συσσώρευσης με πιθανή μία ανοδική ήπια κίνηση προκρίνουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίασης με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αξιολογούν τις επιπτώσεις της αυστηρότερης νομισματικής σύσφιξης.
Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα συνεχίσει να δίνει κατεύθυνση και στην εγχώρια αγορά με τα παράγωγα να δείχνουν σταθεροποιητικές προς ήπια ανοδικές τάσεις.
Τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πορεία συγκεκριμένων μετοχών, με τη Σαράντης χθες να ανακοινώνει καλά νούμερα, αλλά και τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να κατεβάζει τον πήχη για τα EBITDA στα 700 εκατ. ευρώ από 720 εκατ. ευρώ.
Οι μετοχές της Ideal διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 1,9%.
Σήμερα πραγματοποιείται και η γενική συνέλευση της Alpha Αστικά Ακίνητα για την έγκριση του μερίσματος των 3,42 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση περίπου 30%.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ήπια ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις επιπτώσεις της αυστηρότερης πολιτικής σύσφιξης.

Piraeus Securities
Οι πρόσφατες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις μετοχές με υπεραπόδοση φέτος, και συγκεκριμένα στις Motor Oil, ΟΠΑΠ, Jumbo και ΟΤΕ, έχουν οδηγήσει σε καλά σημεία εισόδου.

Euroxx
Μετά τη χθεσινή κίνηση της ΕΚΤ περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση έχοντας στραμμένη την προσοχή της στις διεθνείς αγορές.

Beta
Μία ήπια αντίδραση αναμένεται σήμερα ακολουθώντας την τάση από το εξωτερικό.
Το εγχώριο ενδιαφέρον θα είναι στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο.\

Merit
Ο ΓΔ έκλεισε στις 825,96 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0.42% με την αξία των συναλλαγών στα 61,78 εκατ. ευρώ. Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 880 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 823 και 806 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 842 και 856 μονάδες.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ και η υπόλοιπη Ευρώπη καθώς η αύξηση των επιτοκίων κατά 75μβ ήταν αναμενόμενη. Ωστόσο, εκτιμούμε ότι οι αποφάσεις για νέες αυξήσεις το επόμενο διάστημα θα είναι ολοένα και δυσκολότερες για την ΕΚΤ, αλλά και για τις αγορές. Παράλληλα, και η FED στις 21 Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων μεταξύ 50μβ και 75μβ.
Στο εσωτερικό, συνεχίζεται η συσσώρευση στην περιοχή των 820-830 μονάδων, η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε μια ανοδική αντίδραση με πιθανό όριο τις 870 μονάδες. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τον εγχώριο πληθωρισμό Αυγούστου και την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης