Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – ΕΛΠΕ, Motor Oil στο επίκεντρο λόγω έκτακτου φόρου

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – ΕΛΠΕ, Motor Oil στο επίκεντρο λόγω έκτακτου φόρου
Η πρώτη αντίδραση έρχεται από τη Eurobank Equities, η οποία αφαιρεί τη μετοχή της Motor Oil από τις κορυφαίες της επιλογές μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας
Σχετικά Άρθρα

Μετά από τρεις μέρες ανόδου και με το κλίμα στην Ευρώπη να γίνεται πιο επιφυλακτικό οι αναλυτές δεν αποκλείουν σήμερα κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με την τάση να έρχεται και πάλι από τις αγορές του εξωτερικού.
Motor Oil και ΕΛΠΕ θα παραμείνουν στο επίκεντρο μετά και τις χθεσινές πληροφορίες για σχέδιο φορολόγησης των υπερκερδών από την Ε.Ε.
Η πρώτη αντίδραση έρχεται από τη Eurobank Equities, η οποία αφαιρεί τη μετοχή της Motor Oil από τις κορυφαίες της επιλογές μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Τώρα οι κορυφαίες της επιλογές περιλαμβάνουν τον ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 15,90 ευρώ, τη Μυτιληναίος με τιμή στόχο τα 24,80 ευρώ και την Εθνική Τράπεζα με τιμή στόχο τα 4,50 ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πως το πρόσφατο ράλι στα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο θα κάνει μία στάση καθώς οι αγορές της Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τη διάχυτη ανησυχία για τις οικονομικές προοπτικές.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι διεθνείς εξελίξεις θα συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο στην εγχώρια αγορά.

Beta
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση.
Οι επενδυτές θα γίνουν ίσως πιο επιλεκτικοί μετά από τρεις μέρες ανόδου, ενώ κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Depolas
Τρίτη ανοδική συνεδρίαση καταγράφηκε χθες για τον ΓΔΧΑ, ο οποίος ακολούθησε το διεθνές κλίμα. Με θετικό πρόσημο υποδέχτηκαν σήμερα το πρωί και οι αγορές της Κίνας τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη του πληθωρισμού μετά την χθεσινή αργία. Διατηρούμε, προς το παρόν, την συντηρητική μας στάση και το εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ των 870-790 μονάδων παρόλο που η μεταβλητότητα είναι αυξημένη και λόγω της εκπνοής των παραγώγων την Παρασκευή. Για σήμερα αναμένουμε τα μεγέθη πληθωρισμού Αυγούστου στις ΗΠΑ, ενώ ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις κινήθηκαν οι αντίστοιχες μετρήσεις στην Γερμανία πριν από λίγο.

Μerit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 879 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 842 και 823 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 856 και 888 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης