Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης μετά την πρόσφατη πίεση εντοπίζουν οι αναλυτές

ΧΑ: Πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης μετά την πρόσφατη πίεση εντοπίζουν οι αναλυτές
Οι ανησυχίες αναφορικά με το ύψος των επιτοκίων και τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία
Σχετικά Άρθρα

Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα στις αγορές, μετά την πρόσφατη σημαντική υποχώρηση, καθώς η πίεση αναμένεται να φέρει επενδυτές που αναζητούν αγορές στο «βυθό».
Από την άλλη η αβεβαιότητα αναφορικά με το που θα διαμορφωθούν τα επιτόκια και τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης θα συνεχίσει να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία.
Στο ελληνικό χρηματιστήριο τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώνονται θα μπορούσαν να τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα αν και αφορούν κυρίως εταιρείες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.
Σημειώνεται πως σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση 5,86 εκατ. νέες μετοχές από την πρόσφατη αύξηση οι οποίες συνδέονται με τη δημόσια πρόταση για την Byte.
Ο ΑΔΜΗΕ θα ανακοινώσει αύριο αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ένα θετικό άνοιγμα καθώς εμφανίζονται αγοραστές στα χαμηλά, μετά την πρόσφατη πίεση που ασκήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις, αν και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ύφεση είναι πιθανό να συνεχίσουν να επιβαρύνουν το κλίμα.

Piraeus Securities
Το πρόσφατο sell off έχει δημιουργήσει ελκυστικά σημεία εισόδου σε μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη.
Θα είμασταν αγοραστές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Μυτιληναίο και Τέρνα Ενεργειακή.

Euroxx
Περιμένουμε πως η αβεβαιότητα αναφορικά με την κορύφωση των επιτοκίων η επίδραση στα κέρδη και οι προοπτικές των ενεργειακών τιμών να συνεχίσουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.

Beta
Μία τεχνική αντίδραση δικαιολογείται λόγω τεχνικών επιπέδων. Σε Ευρώπη και Αμερική επίσης είναι σε βραχυπρόθεσμα υπερπουλημένα επίπεδα και δικαιολογούν μία αντίδραση από τα τρέχοντα επίπεδα.

Depolas
Νέα υποχώρηση είχαμε χθες στις αγορές μετοχών και ομολόγων εν μέσω αποφυγής ρίσκου από την επενδυτική κοινότητα. Ο ΓΔΧΑ έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, αλλά μάζεψε περισσότερο από τις μισές ενδοσυνεδριακές απώλειες. Οι αυξημένες διακυμάνσεις για το επόμενο διάστημα αποτελούν πρόβλημα αλλά και ευκαιρία. Εξετάζουμε ενίσχυση των θέσεων μας, αλλά δεδομένου του κλίματος, αυτό θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και πάντα κατά περίπτωση τίτλου.
Σημειώνουμε ότι οι πιθανές ανοδικές αντιδράσεις κατά την εκτίμησή μας είναι δύσκολο να εδραιώσουν μια ανοδική τάση στην παρούσα φάση. Υπενθυμίζουμε ότι το κάτω εύρος των εκτιμώμενων τιμών για τον ΓΔΧΑ τοποθετείται στην περιοχή των 770 μονάδων. Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών Αυγούστου και η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης