Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Alianz, Alico και Generali συνομιλούν με την Probank ώστε να καλύψουν έως 80 εκατ ευρώ του ομολογιακού – Ένα deal θα δημιουργήσει θετικό momentum σε μετόχους και τράπεζα

tags :
  Alianz, Alico και Generali συνομιλούν με την Probank ώστε να καλύψουν έως 80 εκατ ευρώ του ομολογιακού – Ένα deal θα δημιουργήσει θετικό momentum σε μετόχους και τράπεζα
Αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα 222 εκατ ευρώ η Probank παρά την εμπλοκή 3 στρατηγικών επενδυτών το επόμενο βήμα θα είναι η εισαγωγή της τράπεζας στο χρηματιστήριο, ώστε με δημόσια εγγραφή να συγκεντρώσει κεφάλαια, τονίζαμε πρόσφατα. 

Με βάση έγκυρες πηγές η διοίκηση της Probank καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να καλύψει τα δύο ομολογιακά 150 και 71,6 εκατ ευρώ.
Ήδη βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με 3 στρατηγικούς – επενδυτές.
Με βάση έγκυρη πηγή υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να καλύψουν έως 80 εκατ των κεφαλαιακών αναγκών ύψους 222 εκατ ευρώ.
Από τις ασφαλιστικές εταιρίες Alianz, Alico και Generali φαίνεται ότι συνομιλούν με την Probank ώστε να συμμετάσχουν στην κάλυψη του ομολογιακού. Ένα deal θα δημιουργήσει θετικό momentum σε μετόχους και τράπεζα και προσεχώς θα υπάρχουν νεότερα.
Συνολικά η Probank  διαθέτει 135 εκατ και συγκεντρώνοντας έως 222 εκατ  θα φθάσει τα 355-360 εκατ ευρώ ωστόσο δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό να μπορέσει να καλύψει το 100% των δύο ομολογιακών.
Το ομολογιακό των 150 εκατ φέρει ετήσια απόδοση 12% και μπορεί να φθάσει έως το 18% αν μέρος του ομολογιακού μετατραπεί σε μετοχές.
Η τράπεζα προχωράει επίσης και σε ομολογιακή έκδοση 71,6 εκατ με τιμή 0,80 ευρώ και με αναλογία 4,551 ομολογίες προς 10 μετοχές.
Να σημειωθεί ότι προ της αμκ είχε συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 2,14% ενώ μετά την αμκ και τα 2 ομολογιακά  εφόσον καλυφθούν  φθάνει το core tier 1 στο 10,8%.  
Με βάση πληροφορίες πέραν των 135 εκατ που ήδη διαθέτει από τους υφιστάμενους μετόχους μπορεί να συγκεντρώσει επιπλέον 50-60 εκατ ευρώ και από τους στρατηγούς επενδυτές περί τα 80 εκατ ευρώ δηλαδή συνολικά 260-270 εκατ ευρώ και θα χρειαστεί επιπλέον 100 εκατ ευρώ.
Αυτά τα 100 εκατ θα μπορούσε να τα συγκεντρώσει μέσω της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο που ίσως επιταχυνθεί για τις αρχές του 2013.
Η τράπεζα δεν χρειάζεται να έχει 3 συναπτές χρήσεις κερδοφόρες καθώς το 2011 ήταν ειδική χρονιά λόγω του PSI+.
Η Probank είναι μια από τις ελάχιστες τράπεζες που δεν έκανε χρήση του νόμου Αλογοσκούφη και δεν έχει λάβει επίσης και ELA από την ΤτΕ και όλα αυτά αποτελούν ένδειξη ότι η τράπεζα προσπαθεί να κρατήσει την αυτοτέλεια της.
Αν συγκεντρώσει τα κεφάλαια θα λάβει από την ΤτΕ την βούλα της βιωσιμότητας.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης