Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα – Η πορεία των ομολόγων στο επίκεντρο

XA: Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα – Η πορεία των ομολόγων στο επίκεντρο
Οι πιθανότητες για επιθετική μείωση μειώθηκαν ξανά και οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως δείχνει και η πορεία των παραγώγων, σήμερα θα ξεκινήσουν με σημαντική άνοδο, μετά τη χθεσινή υποχώρηση
Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτές εξακολουθούν να προσπαθούν να εκτιμήσουν την επόμενη κίνηση των κεντρικών τραπεζών αναφορικά με το ύψος της αύξησης των επιτοκίων και η πορεία των αγορών στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει συνδεθεί με αυτή την εκτίμηση.
Παράλληλα έχει αυξηθεί και η σύνδεση με την πορεία των κρατικών ομολόγων με πολλά στελέχη της αγοράς να σημειώνουν πως η άνοδος των ομολόγων, οδηγεί σε μείωση των αποτιμήσεων των μετοχών.
Οι πιθανότητες για επιθετική μείωση μειώθηκαν ξανά και οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως δείχνει και η πορεία των παραγώγων, σήμερα θα ξεκινήσουν με σημαντική άνοδο, μετά τη χθεσινή υποχώρηση.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει την τάση.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές φαίνονται προετοιμασμένες για μία ανάκαμψη από τα τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα, καθώς οι πιθανότητες νέας επιθετικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες μειώνονται.

Optima Bank
Περιμένουμε οι θετικές τάσεις που επικρατούν στις αγορές του εξωτερικού να προσφέρουν στήριξη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε πως η αγορά θα κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και ανάλογα με τις μικτές τάσεις που παρουσιάζουν οι ξένες αγορές.

Euroxx
Περιμένουμε το αρνητικό momentum να επικρατήσει.

Beta
Η εγχώρια αγορά είναι συγχρονισμένη με την επενδυτική ψυχολογία που επικρατεί στο εξωτερικό. Γι΄αυτό περιμένουμε να κινηθεί συσσωρεύοντας.

Depolas
Σταθεροποιητική χαρακτηρίζουμε την χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν εν πολλοίς Ευρώπη και ΗΠΑ. Οι πιέσεις που δέχθηκαν οι αγορές το προηγούμενο διάστημα ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μια συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα. Ομοίως, και για τον ΓΔΧΑ δεν αναθεωρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών, ήτοι την ζώνη των 770-850 μονάδων.
Για σήμερα πιθανολογούμε άλλη μία ανοδική προσπάθεια στο ΧΑ, χωρίς ουσιαστική βελτίωση του συναλλακτικού όγκου. Η μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει τις λιανικές πωλήσεις Αυγούστου στην Ευρωζώνη και τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 873 μονάδες. Σημεία στήριξης 779 και 771 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 823 και 834 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης