Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση των τάσεων συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στη Fitch

ΧΑ: Διατήρηση των τάσεων συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στη Fitch
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια πτωτικό άνοιγμα
Σχετικά Άρθρα

Η προσοχή παραμένει στραμμένη στις αγορές του εξωτερικού και η χθεσινή πτώση της Wall Street αναμένεται να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αγορές και επομένως και την εγχώρια αγορά.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια πτωτικό άνοιγμα, ενώ στο εσωτερικό η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί με τους επενδυτές να περιμένουν και την αξιολόγηση της Fitch για την ελληνική οικονομία.
Οι τάσεις συσσώρευσης εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα διατηρηθούν περιορίζοντας το εύρος διακύμανσης και τον τζίρο.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ΕΥΔΑΠ καθώς το ΣτΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό που παραχωρεί σε ιδιώτες τη συντήρηση του δικτύου με τη λογική πως πρόκειται για ενιαίο σύνολο.
Σημειώνεται επίσης πως σύμφωνα με στοιχεία του Χ.Α. οι ξένοι επενδυτές το Σεπτέμβριο πραγματοποίησαν καθαρές εκροές 83,3 εκατ. ευρώ ενώ σε επίπεδο εννέα μηνών έχουν εισροές μόλις 11,7 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι μετοχές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα καθώς τα απογοητευτικά κέρδη επηρεάζουν τις μετοχές, αλλά και εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ με τους επενδυτές να αναζητούν σημάδια για πολιτική που θα ακολουθήσει η FED.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο σήμερα. 

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε οι επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει Σαββατοκύριακου.
Οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Ενέργειας θα μπορούσαν να φέρουν κάποια μεταβλητότητα στις ενεργειακές μετοχές λόγω της αβεβαιότητας αναφορικά με τον έκτακτο φόρο.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί ενόψει της αξιολόγησης της Fitch για την ελληνική οικονομία.

Beta
Στάση αναμονής αναμένεται και σήμερα περιορίζοντας το εύρος διακύμανσης και τον όγκο συναλλαγών.
Σημειώνεται επίσης πως η Fitch θα ανακοινώσει το βράδυ την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Depolas
Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν είχαμε κατά την χθεσινή συνεδρίαση, ενώ ο τζίρος κινήθηκε και πάλι σε χαμηλά επίπεδα. Παρόμοια ήταν και η εικόνα στην Ευρώπη, ενώ ελεγχόμενες πιέσεις δέχθηκαν και οι βασικοί μετοχικοί δείκτες των ΗΠΑ. Η συσσώρευση ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα στο ΧΑ εν αναμονή και της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από Fitch, αν και δεν αναμένουμε αναβάθμιση παρόλο που το outlook είναι θετικό. Στο εξωτερικό η επενδυτική κοινότητα θα επικεντρωθεί στα σημερινά στοιχεία εργασίας των ΗΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου στη Γερμανία κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 873 μονάδες. Σημεία στήριξης 804 και 779 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 823 και 834 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης