Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση λόγω αργίας στις ΗΠΑ περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Motor Oil

ΧΑ: Συσσώρευση λόγω αργίας στις ΗΠΑ περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Motor Oil
Η Motor Oil δημοσίευσε εντυπωσιακά και σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο με τα προσαρμοσμένα EBITDA να ανέρχονται στα 569 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Με τα πρακτικά της FED να επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες των επενδυτών για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον και τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται από μεγάλες εισηγμένες του Χ.Α. να εντυπωσιάζουν, ο Γενικός Δείκτης θα μπορούσε να επεκτείνει την ανοδική του κίνηση σήμερα.
Ωστόσο, οι αναλυτές περιμένουν μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα λόγω της αργίας στις ΗΠΑ και δεν αποκλείουν συσσώρευση.
Η Motor Oil δημοσίευσε εντυπωσιακά και σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο με τα προσαρμοσμένα EBITDA να ανέρχονται στα 569 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 325%.
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ αύξησε την εκτίμηση για τα EBITDA του 2022 στα 720 εκατ. ευρώ, ενώ αποτελέσματα δημοσίευσαν επίσης Lamda και Quest.

Eurobank Equities
Σήμερα περιμένουμε συσσώρευση καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρακτικά της FED, τα οποία υποστήριξαν μειώσεις στο ρυθμό αύξησης επιτοκίων, αν και αναμένουμε μία υποτονική δραστηριότητα λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Οptima Bank
Περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση σήμερα με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Euroxx
Περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση λόγω της Μέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν.

Beta
Παρά το οριακό κλείσιμο του γερμανικού δείκτη χθες, ο Nikkei ενισχύθηκε περίπου 1% νωρίτερα υποδεικνύοντας μία θετική μέρα.
Σημειώστε πως οι αγορές στις ΗΠΑ θα είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Depolas
Συνεχίζουν ανοδικά οι μετοχές, καθώς οι πρόδρομοι δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ δείχνουν συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ και τα πρακτικά της FED έδειξαν την στήριξη των μελών της κεντρικής τράπεζας για λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα. O S&P 500 βρίσκεται σε υψηλά 2 μηνών, με την αγορά να είναι σήμερα κλειστή λόγω ημέρας Ευχαριστιών. Στο εσωτερικό, είχαμε άλλο ένα σετ καλών αποτελεσμάτων με την Μότορ Όιλ να κλέβει την παράσταση δημοσιεύοντας καθαρά κέρδη άνω του 1,0 δισ. Ευρώ. Τα EBITDA Γ΄ τριμήνου ανήλθαν στα 459εκ.ευρώ, καθώς τα περιθώρια διύλισης παρέμειναν ισχυρά. Ενδέχεται να έχουμε μικρές διακυμάνσεις σήμερα λόγω αργίας στις ΗΠΑ, ενώ και τα προς ανακοίνωση μακροοικονομικά στοιχεία είναι περιορισμένα με τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Νοεμβρίου στη Γερμανία να είναι έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης