Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χριστούγεννα εκτός επιτήρησης θέλει να κάνει η Lavipharm

Χριστούγεννα εκτός επιτήρησης θέλει να κάνει η Lavipharm
Η διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά επιτρέπει σε αμοιβαία κεφάλαια να αποκτήσουν μετοχές μέσω της αύξησης κεφαλαίου – Αισιοδοξεί η Ambrosia Capital
Σχετικά Άρθρα
Άμεσα περιμένει να εξέλθει από την κατηγορία της Επιτήρησης μετά από 11 χρόνια η Lavipharm και συγκεκριμένα πριν τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις 23 Δεκεμβρίου θα ήθελε να έχει την απόφαση, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
Πιο συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου σταματάει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης και στις 14/12 λήγει η περίοδος άσκησης.
Στις 16/12 το Δ.Σ. θα αποφασίσει την κατανομή αδιάθετων και στις 23 Δεκεμβρίου θα μπουν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές.
Εκείνη τη μέρα η διοίκηση επιθυμεί να είναι στην Κύρια Αγορά και σε συνεχή διαπραγμάτευση και όχι με δημοπρασίες και σύμφωνα με πληροφορίες η έξοδος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Επιστροφή στην κανονική διαπραγμάτευση

Ουσιαστικά, ο λόγος που επιθυμεί την επιστροφή στην κανονική διαπραγμάτευση είναι για να μπορέσουν τα αμοιβαία κεφάλαια να τοποθετηθούν στην αύξηση.
Η επιστροφή στην Κύρια Αγορά θα επιτρέψει σε μεγαλύτερο εύρος επενδυτών να τοποθετηθεί στη μετοχή καθώς το υπό επιτήρηση καθεστώς είναι απαγορευτικό κυρίως για τους Έλληνες θεσμικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έξοδος από την επιτήρηση μπορεί να γίνει αμέσως μετά την πιστοποίηση της αύξησης, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για μία οριακή μεταβολή που θα μπορούσε να ανατραπεί στο επόμενο εξάμηνο.

Στηρίζει το Χρηματιστήριο και η νέα διοίκηση

Μάλιστα το Χρηματιστήριο και η νέα διοίκηση στηρίζουν την όλη προσπάθεια.
Με βάση το ενημερωτικό δελτίο τα ίδια κεφάλαια στο τέλος του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης ήταν αρνητικά κατά 8,04 εκατ. ευρώ και στο εννεάμηνο είχαν βελτιωθεί περαιτέρω.
Η αύξηση ύψους 58 εκατ. ευρώ ακόμα και στο χειρότερο σενάριο που κανένας πλην του βασικού μετόχου δεν βάλει κεφάλαια θα έχει καλυφθεί κατά 34 εκατ. ευρώ επομένως τα ίδια κεφάλαια γυρνάνε θετικά κατά 26 εκατ. ευρώ.

Ο ρόλος της Ambrosia Capital

Ωστόσο, η Ambrosia Capital, η οποία είναι Κύριος Ανάδοχος και όπως έχει ήδη μεταδώσει το ΒΝ το fund Orasis τoυ George Elliot έχει συμφωνία να λειτουργήσει ως cornerstone investor καλύπτοντας αδιάθετα, με το τελικό ποσοστό που θα έχει μετά την αύξηση να προσεγγίζει το 5%.
Ωστόσο, δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακριβώς, καθώς μπορεί να ζητήσει αδιάθετα έως και το 300% της θέσης του και φυσικά εξαρτάται από τα πόσα κεφάλαια θα αντλήσει τελικά η εταιρεία.
Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσοστό λίγο κάτω από 5% αλλά υπάρχει και μία πιθανότητα τελικά η συμμετοχή του να ανακοινωθεί και επίσημα αν περάσει έστω και για λίγο το 5%.
Πηγές από την Ambrosia Capital δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους καθώς έχει ήδη συγκεντρωθεί ένα αξιόλογο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Αν και δεν ξεκίνησε η αύξηση με τους καλύτερους οιωνούς καθώς πολλοί επενδυτές και κυρίως οι μικρομέτοχοι αντέδρασαν, σήμερα η εικόνα που αντικρύζουν τα στελέχη της Ambrosia είναι διαφορετική.
Πληροφορίες από την έδρα της εταιρείας στο Λονδίνο αναφέρουν πως η πλειονότητα όλων των επενδυτών και διαχειριστών που τους έχει αναλύσει το πλάνο, είναι θετικοί και έχουν εκφράσει επιθυμία να τοποθετηθούν.
Χθες στο χρηματιστήριο, υπήρχαν μεγάλες εντολές αγοράς στο δικαίωμα της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης