Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο περιμένουν οι αναλυτές
Αύριο ξεκινάει το road show της Capital Link στη Νέα Υόρκη με παρουσία αρκετών εταιρειών και κυρίως διαχειριστών, τραπεζικών και μεγάλων επενδυτών
Σχετικά Άρθρα
Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο θα απασχολήσουν και σήμερα τους επενδυτές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου καθώς και οι πληροφορίες για το ύψος της απώλειας κερδών που θα έχουν από τη στήριξη που ζήτησε η Κυβέρνηση.
Κάποιες πληροφορίες μιλούν για απώλεια 200 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, η απόσυρση της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία.
Οι αγορές των ΗΠΑ χθες έκλεισαν σταθεροποιητικά παρά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, ενώ σταθεροποιητικό αναμένεται και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών.
Το Χ.Α. μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων κινήθηκε και χθες καλύτερα από τις αγορές του εξωτερικού.
Τα καλά αποτελέσματα και οι προσδοκίες για επιχειρηματικές συμφωνίες κρατούν ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο όμως κατευθύνεται σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE 25.
Σημειώνεται πως αύριο ξεκινάει το road show της Capital Link στη Νέα Υόρκη με παρουσία αρκετών εταιρειών και κυρίως διαχειριστών, τραπεζικών και μεγάλων επενδυτών.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορά αναμένεται να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο και στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid στην Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε πως οι αγορές του εξωτερικού θα δώσουν τον τόνο σήμερα

Piraeus Securities

Ενάντια στην επιφυλακτική επενδυτική ψυχολογία του εξωτερικού θα περιμέναμε η αγορά να συσσωρεύσει σήμερα με συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων λόγω επιπέδων αποτίμησης.

Euroxx

Περιμένουμε πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν και η αγορά θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και η μετακύλιση του ενδιαφέροντος μπορούν να υποστηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα και να αφομοιώσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από βραχυπρόθεσμους επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Συνεχίστηκαν και χθες οι μικρές διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές με τον ΓΔΧΑ να κλείνει σε θετικό έδαφος, ενώ και η συναλλακτική δραστηριότητα έχει βελτιωθεί. Σε μακροοικονομικό επίπεδο το ΑΕΠ Γ΄τριμήνου της Ευρωζώνης κινήθηκε οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων σε τριμηνιαία βάση, αλλά μειώθηκε το εγχώριο ΑΕΠ κατά 0,5% (λόγω επιδοτήσεων προϊόντων σχεδόν 3πλάσιες έναντι του Β΄τριμήνου).
Για σήμερα, η ατζέντα περιλαμβάνει κυρίως τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας των ΗΠΑ και την ομιλία της κ. Λαγκάρντ στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου. Στο ίδιο μοτίβο αναμένουμε να κινηθεί και σήμερα ο ΓΔΧΑ με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό.

Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ
Τα υψηλό καλοκαιρινό ενεργειακό κόστος προσγείωσε τις προσδοκίες για ρυθµό µεγέθυνσης στο 9µηνο ανάλογο του 6µήνου.
Ωστόσο, οι ξένοι οίκοι συνεχίζουν να δίνουν ψήφο εµπιστοσύνης στο ελληνικό αφήγηµα και κατ΄ επέκταση στις µετοχικές τοποθετήσεις.
Στο ελληνικό χρηµατιστήριο η ανακατάληψη των 907 µονάδων του Γ.∆. είναι το σηµαντικότερο τεχνικό γεγονός της συνεδρίασης και µετατρέπονται στην πλησιέστερη στήριξη.
Η υπέρβαση των 912 µονάδων µε κλείσιµο συνιστά τον επόµενο στόχο για τους αγοραστές.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 863 μονάδες. Σημεία στήριξης 891 και 862 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 922 και 971 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης