Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με άνοδο 148% η Attica Bank το 2023 και επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις

tags :
Με άνοδο 148% η Attica Bank το 2023 και επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις
Η είσοδος των εφοπλιστών δίνει αέρα εξυγίανσης στην τράπεζα.
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίστηκε το πάρτι στην Attica Bank με αφορμή την πρόθεση για είσοδο των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη στο μετοχικό κεφάλαιο μέσω της αύξησης κεφαλαίου.
Η μετοχή έκλεισε για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη και μάλιστα με τη σημερινή άνοδο από την αρχή του έτους καταγράφει άνοδο +148%.
Η τιμή της μετοχής στην τελευταία συνεδρίαση του 2022 ήταν στα 0,0686 ευρώ ενώ σήμερα έκλεισε κλειδωμένη +29,92% στα 0,1702 ευρώ, με όγκο 5,2 εκατ. τεμάχια.
Η κεφαλαιοποίηση ανήλθε στα 255 εκατ. τεμάχια.
Η είσοδος των εφοπλιστών δίνει αέρα εξυγίανσης στην τράπεζα.
Η εταιρία Thrinvest, συμφερόντων Μπάκου, Εξάρχου, Καϋμενάκη, που ελέγχει την Παγκρήτια τράπεζα υπέβαλε πρόταση στην διοίκηση της Attica Bank ώστε να συμμετάσχει στην σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου των 473,3 εκατ ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της Attica Bank είναι
ΤXΣ 69,51%
ΤΜΕΔΕ 12,03%
ΕΦΚΑ 8,40%
RINOA – Ellington 8,08%
Η κίνηση αυτή ήταν απόλυτα αναμενόμενη, το bankingnews.gr έχει αναφερθεί διεξοδικά H συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου είναι η πρώτη φάση του σχεδίου και σε επόμενο στάδιο το 2024 η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια και την δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα αφού το νέο σχήμα θα διαθέτει 8 δισ. ενεργητικό.
Συγχωνευόμενες οι Attica bank με την Παγκρήτια το 2024 και απορροφόμενη την Παγκρήτια η νέα τράπεζα θα είναι εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο που είναι βασικός στόχος των εφοπλιστών καθώς ποντάρουν σε υπεραξίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης