Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Η ώρα των 1.000 μονάδων – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Η ώρα των 1.000 μονάδων – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Το ενδιαφέρον όμως έχει αυξηθεί και για τις εταιρείες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες διαθέτουν καλή κερδοφορία και χαμηλή αποτίμηση
Σχετικά Άρθρα
Οι 1.000 μονάδες (χίλιες μονάδες) είναι απλά ένα ψυχολογικό όριο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με όσα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα θα ξεπεραστεί στο σημερινό άνοιγμα.
Είναι όμως και ένα σημείο που έχει να δει η αγορά από 8 Δεκεμβρίου 2014 και το οποίο έχει προσεγγίσει αρκετές φορές χωρίς να το ξεπεράσει.
Το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες οριακά χαμηλότερα (997,81 μονάδες), αλλά με τις αποτιμήσεις να συνεχίζουν να ενισχύονται και τις επενδυτικές επιλογές να αυξάνονται.
Για πρώτη φορά η αισιοδοξία ξεχειλίζει παρά τα όσα έχουν περάσει τα τελευταία δύο χρόνια οι επενδυτές (πολλά περισσότερα λόγω μνημονίων όσοι ασχολούνται με το Χ.Α).
Οι τζίροι αυξάνονται, τα εταιρικά κέρδη υποστηρίζουν τις ανοδικές κινήσεις, οι ξένοι είναι ξανά θετικοί για τις ελληνικές μετοχές, βλέπουν πλέον τις ελληνικές τράπεζες ισάξιες με τις ευρωπαϊκές και αυξάνουν θέσεις και η διάχυση έχει περάσει σε όλες τις κατηγορίες μετοχών.
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα μετά και τη σημαντική νέα άνοδο που κατέγραψαν οι αγορές στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ηπιότερες αυξήσεις επιτοκίων.
Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο, όπως και η Μυτιληναίος που στις 26 Ιανουαρίου παρουσιάζει τα αποτελέσματα χρήσης.
Τράπεζες, ενέργεια και κατασκευές είναι οι κλάδοι που ξεχωρίζουν στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Το ενδιαφέρον όμως έχει αυξηθεί και για τις εταιρείες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες διαθέτουν καλή κερδοφορία και χαμηλή αποτίμηση.
Χθες, 98 μετοχές ενισχύθηκαν και μόλις 25 υποχώρησαν.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ένα ακόμα ανοδικό άνοιγμα λόγω των εκτιμήσεων για λιγότερο επιθετικές κινήσεις αύξησης επιτοκίων από τη FED και από την επανατιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων με κίνδυνο.

Piraeus Securities
Η θετική επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αγορά, ωστόσο το ενδιαφέρον ίσως στραφεί σε μετοχές που έχουν απόδοση χαμηλότερη από αυτή της αγοράς όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το Χ.Α. θα προσπαθήσει να σπάσει τις 1.000 μονάδες σήμερα.

Euroxx

Περιμένουμε το Χ.Α. να ακουμπήσει το σημαντικό ψυχολογικό σημείο των 1.000 μονάδων και να βρει ισορροπία σε αυτά τα επίπεδα.

Βeta
Το ανοδικό momentum διαχέεται σε περισσότερες εταιρείες καθώς η εγχώρια αγορά αρνείται να δώσει έστω και μία ήπια διόρθωση καταγράφοντας πλέον απόδοση 7,3% από την αρχή του έτους.
Πιστεύουμε πως ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση θα ξεπεράσει τις 1.000 μονάδες

Depolas
Ο ΓΔΧΑ προσέγγισε το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων με αυξημένα κέρδη για 2η συνεχόμενη ημέρα εν μέσω ενός υποστηρικτικού κλίματος σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Το εύρος των εκτιμώμενων τιμών για τον ΓΔΧΑ για το επόμενο διάστημα το τοποθετούμε μεταξύ των 1030 και 930 μονάδων εν αναμονή και των εγχώριων αποτελεσμάτων Δ΄τριμήνου με την αρχή να γίνεται με τον Μυτιληναίο αυτή την Πέμπτη (26 Ιαν). Συστήνουμε προσοχή βραχυπρόθεσμα, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί μια διόρθωση τιμών.
Επιπλέον, βαρύτητα δίνεται και στα εταιρικά αποτελέσματα του εξωτερικού με την Microsoft να ανακοινώνει σήμερα το βράδυ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις πρώτες μετρήσεις των δεικτών μεταποίησης και υπηρεσιών της S&P Global για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Κύκλος
Η συντήρηση του ανοδικού momentum στις διεθνείς αγορές οδηγεί το Γ.∆. του ελληνικού χρηµατιστηρίου στις παρυφές των 1.000 µονάδων, µε την πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση να εντοπίζεται στις 1.013-1.014 µονάδες µετά την πιθανολογούµενη υπέρβασή τους στη σηµερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης