Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών οι αναλυτές – Κέρδη 10,21% από την αρχή του έτους

ΧΑ: Δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών οι αναλυτές – Κέρδη 10,21% από την αρχή του έτους
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές εκτιμάται ότι θα κατοχυρώσουν κέρδη περιμένοντας τις αποφάσεις των ΕΚΤ και FED
Σχετικά Άρθρα
Ολοκληρώνεται σήμερα ένας εξαιρετικός για το χρηματιστήριο Ιανουάριος που έχει δώσει μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση άνοδο 10,21% με βελτιωμένες συναλλαγές και αυξημένες προσδοκίες.
Εταιρικά κέρδη αλλά και αναβάθμιση από Fitch έχουν βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία σε συνδυασμό και με την καλή εικόνα των ξένων αγορών.
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές εκτιμάται ότι θα κατοχυρώσουν κέρδη περιμένοντας τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών ΕΚΤ και FED για το ύψος των επιτοκίων.
Στο εσωτερικό η προσοχή των επενδυτών θα παραμείνει στις τράπεζες μετά την αναβάθμιση από τη Fitch και περισσότερο στην Πειραιώς μετά τη χθεσινή ενημέρωση της διοίκησης η οποία ανέφερε τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή το 2023 θα ανέλθουν στα 560 εκατ. ευρώ κάπως υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Επίσης η Μυτιληναίος θα παραμείνει στο επίκεντρο λόγω των τελευταίων σημαντικών αναβαθμίσεων από τους αναλυτές οι οποίοι δίνουν τιμές στόχους πάνω από 30 ευρώ.
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν αύξηση της μεταβλητότητας και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο Χ.Α.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών και της επικείμενης αύξησης επιτοκίων από FED και ΕΚΤ.

Optima Bank
Περιμένουμε οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να διατηρηθούν στη σημερινή συνεδρίαση με την Τράπεζα Πειραιώς να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι ροές λόγω τέλους του μήνα θα αυξήσουν τη μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Η εκτίμηση της Πειραιώς μπορεί να δώσει μία περισσότερη ώθηση στον τραπεζικό κλάδο, ωστόσο, η διόρθωση στα μεγάλα χρηματιστήρια του εξωτερικού ενόψει των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια μπορεί να επηρεάσει το τελικό πρόσημο.

Κύκλος
Η αναγγελία της αναβάθµισης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονοµίας και η εκτίµηση για προοπτική βελτίωσης των δεικτών του χρέους και του ελλείµµατος, έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον Γ. ∆. να κινηθεί ανοδικά, κόντρα στο κακό διεθνές κλίµα.
Το σηµαντικότερο τεχνικό γεγονός της ηµέρας ήταν η επιβεβαίωση ως στήριξη, της µέχρι πρότινος αντίστασης των 1.013-4 µονάδων επιτρέποντας προσώρας τη συντήρηση του θετικού momentum για
το Χ.Α.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης