Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές με τα βλέμματα στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

ΧΑ: Ανοδικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές με τα βλέμματα στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ
Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση επιτοκίων κατά 0,50% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Σχετικά Άρθρα
Η FED αύξησε όσο περίμεναν οι αγορές τα επιτόκια αλλά ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε πως η αποκατάσταση της σταθερότητας θα απαιτήσεις τη διατήρηση αυστηρής γραμμής πιθανότατα για κάποιο χρονικό διάστημα.
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά, μετά τα στοιχεία για την υποχώρηση του πληθωρισμού, ενώ οι αναλυτές περιμένουν αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 0,50 μονάδες βάσης.
Το ενδιαφέρον στο Χ.Α. θα παραμείνει στις τράπεζες και σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά.
Σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση 85,47 εκατ. νέες μετοχές της Intrakat αποτέλεσμα της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε πλήρως με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά με λόγω των νέων στοιχημάτων για τη νομισματική πολιτική.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές, με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να κινηθεί υψηλότερα μετά και την υποχώρηση του πληθωρισμού αλλά και τη μετρημένη αύξηση των επιτοκίων από τη FED.

Beta
Η ΕΚΤ είναι η επόμενη. Όλα τα βλέμματα στην ανακοίνωση των επιτοκίων σήμερα στις 15:15 και στη συνέντευξη τύπου (15:45) η οποία θα καθορίσει την τάση για την ημέρα.

Κύκλος
Είναι πολύ νωρίς να κηρύξουµε τη νίκη ενάντια στον πληθωρισµό» διαµήνυσε ο Τζέροµ Πάουελ µετά την αύξηση κατά 25 µ.β. των επιτοκίων της Federal.
H EKT και η BoE παίρνουν σήµερα τη σκυτάλη. Το ελληνικό χρηµατιστήριο συνεχίζει ως τραίνο την ανοδική του πορεία κινούµενο µόνο ανοδικά, αρκούµενο σε ενδοσυνεδριακές διορθώσεις, προσώρας τουλάχιστον.

Depolas
Συνέχισε ανοδικά χθες ο ΓΔΧΑ, αλλά με αυξημένη μεταβλητότητα, ενώ ομοίως κινήθηκαν και οι Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες. Στις ΗΠΑ, πρωταγωνίστησε εκ νέου στα κέρδη ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq μετά και την επιβεβαίωση της Κεντρικής τράπεζας ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού βρίσκεται εν εξελίξει. Για σήμερα, είναι η σειρά της ΕΚΤ να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στο 3,00%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, ενώ η ομιλία της κ. Λαγκάρντ θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας.
Οι αγορές έχουν ήδη αρχίσει να προεξοφλούν την αποκλιμάκωση των επιτοκίων, ανεβάζοντας τα επίπεδα ρίσκου στα χαρτοφυλάκια. Παρόλο που αυτό νομοτελειακά θα συμβεί, εκτιμούμε ότι είναι μάλλον πρόωρο συνολικά να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στα τρέχοντα επίπεδα και στην παρούσα φάση. Αυτό γιατί δεν πρέπει να αγνοούμε ότι παίζει μεγάλο ρόλο και το πότε αυτή η μείωση των επιτοκίων θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται, αλλά και την επίπτωση στα θεμελιώδη των εισηγμένων από το μέγεθος της οικονομικής επιβράδυνσης που επίσης βρίσκεται εν εξελίξει και ενδέχεται να κορυφωθεί στα επόμενα τρίμηνα. Σε αυτό το πλαίσιο, παραμένουμε επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα και για τον ΓΔΧΑ, ενώ αυστηρώς επιλεκτική θα πρέπει να είναι η όποια ενίσχυση θέσεων. Διατηρούμε το άνω εύρος τιμών στην περιοχή των 1050 μονάδων, αλλά μεγαλύτερη βαρύτητα δίνουμε πάντα στην έκταση της επόμενης διόρθωσης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης