Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Σταθεροποιητικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Σταθεροποιητικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Η χθεσινή πορεία των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή προβλημάτισε τους επενδυτές και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εξήγηση για το τι πραγματικά έχει συμβεί και επηρεάστηκε η πορεία τους
Σχετικά Άρθρα
Μετά τις σύμφωνες με τις εκτιμήσεις αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, η προσοχή των επενδυτών επιστρέφει στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στο εξωτερικό και στα μάκροοικονομικά στοιχεία.
Στο εσωτερικό, η χθεσινή πορεία των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή προβλημάτισε τους επενδυτές και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εξήγηση για το τι πραγματικά έχει συμβεί και επηρεάστηκε η πορεία τους.
Οι δύο μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο.
Από την άλλη στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση η είσοδος της Intracom στην Κλουκίνας-Λάππας και η συμφωνία με όλους τους μετόχους, δείχνει πως το ελληνικό real estate παραμένει hot.
Η MIG επίσης αναμένεται να συνεχίσει να έχει τα βλέμματα πάνω της λόγω των πληροφοριών που υπάρχουν για τα σχέδια του νέου μετόχου.
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά και το Χ.Α. θα λάβει κατεύθυνση από αυτές.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικρές απώλειες καθώς η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ρευστή με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα και τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Optima Bank
Περιμένουμε το χρηματιστήριο να κινηθεί υψηλότερα σήμερα.

Euroxx

Περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να συνεχίζουν την ανοδική τους κίνηση.

Beta
Η ειδησεογραφία με τις επιχειρηματικές συμφωνίες αναμένεται να επηρεάσει τη σημερινή συνεδρίαση ενώ το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα στηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα.
Ο αυξημένος όγκος επίσης βοηθάει ώστε να απορροφηθούν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Κύκλος
Μόνο σε ακραίο σενάριο µπορεί να µην υπάρξει νέα άνοδος επιτοκίων κατά 50 µονάδες βάσης και το Μάρτιο, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοινώνοντας την αναµενόµενη ισόποση αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ.
Το µεσηµέρι, ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που συνδιαµορφώνουν τις αποφάσεις της Federal για την επιτοκιακή πολιτική της.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 877 μονάδες. Σημεία στήριξης 998 και 968 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1053 και 1146 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης