Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

RBS: Αναμένει συμφωνία για την Ελλάδα τη Δευτέρα - Βραχυπρόθεσμα η αβεβαιότητα θα αντιμετωπιστεί - Αλλά μακροπρόθεσμα οι κίνδυνοι παραμένουν - Προσοχή στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους

RBS: Αναμένει συμφωνία για την Ελλάδα τη Δευτέρα  - Βραχυπρόθεσμα η αβεβαιότητα θα αντιμετωπιστεί - Αλλά μακροπρόθεσμα οι κίνδυνοι παραμένουν - Προσοχή στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους
Συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, προβλέπει πως θα επιτευχθεί και η Royal Bank of Scotland.
Σύμφωνα με τον οίκο, η επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα θα μειώσει την αυξημένη αβεβαιότητα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ωστόσο μακροπρόθεσμα οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία παραμένουν.
"Οι αγορές έχουν αρχίσει πλέον να θεωρούν πως θα υπάρξει λύση για το ελληνικό ζήτημα τη Δευτέρα", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Paul Robson, στρατηγικός αναλυτής της Royal Bank of Scotland.
Όπως εξηγεί, το επικείμενο και πολυαναμενόμενο deal θα καταπολεμήσει την αστάθεια στην Ευρωζώνη, παρέχοντας ταυτόχρονα στήριξη στην πορεία του ενιαίου νομίσματος.
Ωστόσο όπως προειδοποιεί στη συνέχεια ο Robson, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να εφησυχάσουν όσο παραμένουν στον αέρα ακόμη δύο καίρια ζητήματα: Εκείνο της ανάπτυξης και εκείνο της βιωσιμότητας του χρέους.
Θέμα μείζονος σημασίας χαρακτήρισε λίγο νωρίτερα την ανάγκη άμεσης επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό πρόβλημα, και η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
"Η εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα είναι αναγκαία. Αποτελεί ένα ζήτημα καίριας και ζωτικής σημασίας για τις αγορές", υποστηρίζει ο ίδιος ο CEO της Commerzbank, Martin Blessing, ασκώντας και αυτός από την πλευρά του πιέσεις προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία για την Ελλάδα, στο κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.
"Οι επενδυτές αναμένουν από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμφωνία για την Ελλάδα", ανέφερε ο Blessing, στη διάρκεια ομιλίας του σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης