Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): H εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει - Τώρα είναι η στιγμή για επενδύσεις

Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): H εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει - Τώρα είναι η στιγμή για επενδύσεις
Σε συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Νίκα, Athens Bureau Chief, Bloomberg News, ο διευθύνων σύμβουλος Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος ανέφερε ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει
Το μήνυμα ότι τώρα είναι η στιγμή για επενδύσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο από επενδυτές και εταιρίες έδωσε ο Γιάννος Κοντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Σε συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Νίκα, Athens Bureau Chief, Bloomberg News, ο κ .Κοντόπουλος ανέφερε ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει.
Στη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης οι επενδυτές δεν ήθελαν να σχετίζονται με την Ελλάδα, σήμερα αυτό έχει αλλάξει και η χώρα μας αποτελεί πλέον πλεονέκτημα, είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τις προκλήσεις του οικονομικού κύκλου σε διεθνές επίπεδο ο κ. Κοντόπουλος αναφέρθηκε στον πληθωρισμό, στις αντιδράσεις των κεντρικών τραπεζών και στις συνέπειες τους, καθώς και στο ενδεχόμενο επιβράδυνσης των οικονομιών.
Η Ελλάδα, είπε ο κ.Κοντόπουλος, στις προκλήσεις αυτές δείχνει διαφορετική συμπεριφορά, προς τη θετική κατεύθυνση.
Έδωσε έμφαση στο ρόλο της συσσωρευμένης ζήτησης σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, σε καταναλωτές και επενδυτές, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο Χρηματιστήριο.
Μιλώντας για το Χρηματιστήριο, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την χώρα μας, αναφέρθηκε στη διαδικασία αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου στις ώριμες αγορές.
Έδωσε έμφαση σε επιμέρους χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τομέας που έχει γίνει σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια, όσο και ποιοτικά.
Έκανε αναφορά στην επιτυχημένη αποπεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα, αναφέροντας ότι είδαμε θεσμικούς επενδυτές που είχαμε να δούμε χρόνια αλλά και νέους επενδυτές από την λιανική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης