Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

UBS:Σε ύφεση η ευρωπαϊκή κρίση χρέους - Μια άκρως υγιή εξέλιξη έλαβε χώρα στην Ευρωζώνη, ωστόσο δεν την αντιλήφθηκαν όλοι - Προσοχήόμως!Δεν είναι ώρα για υπέρμετρη αισιοδοξία

UBS:Σε ύφεση η ευρωπαϊκή κρίση χρέους - Μια άκρως υγιή εξέλιξη έλαβε χώρα στην Ευρωζώνη, ωστόσο δεν την αντιλήφθηκαν όλοι - Προσοχήόμως!Δεν είναι ώρα για υπέρμετρη αισιοδοξία
Σε... ύφεση βρίσκεται πλέον η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, διαμηνύει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η UBS, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους.
"Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη πράγματι βαίνει προς αποκλιμάκωση", υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου στην τελευταία έκθεσή τους με τίτλο "Eurozone debt crisis in remission", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη νέα αυτή ανάλυσή της η UBS, τα τελευταία δύο χρόνια στο επίκεντρο των ανησυχιών των διεθνών αγορών βρέθηκαν οι μεγάλες ανισορροπίες που εντοπίζονται ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, υπό το φόβο μάλιστα πως (οι ανισορροπίες αυτές) θα αποτελέσουν εντέλει και την αιτία διάσπασης και κατάρρευσης του ευρώ.
Αλλά, πλέον, καθώς οι ανησυχίες για τις διαστάσεις της κρίσης χρέους έχουν εμφανώς μετριαστεί, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σε μια άλλη, εξίσου σημαντική, παράμετρο.
Ποια είναι αυτή; Η UBS εξηγεί: Πλέον αυτό που μοιάζει να απασχολεί τους επενδυτές και τις διεθνείς αγορές είναι η Ευρωζώνη στο σύνολό της και κυρίως η σχέση της με τον υπόλοιπο κόσμο.
"Ορισμένοι επενδυτές - ευτυχώς - δεν αγνόησαν μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο, η οποία δεν είναι άλλη από τη διεύρυνση του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη το τελευταίο διάστημα", σχολιάζει με νόημα ο Gareth Berry, κορυφαίος αναλυτής της UBS.
Kαι εξηγεί περαιτέρω: Χωρίς να απαιτείται μεγάλη σοφία, δεν θέλει πολύ για να καταλάβει κανείς πως η διεύρυνση του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών είναι ικανή να στηρίξει την πορεία του ευρώ.
"Η λέξη πλεόνασμα από μόνη της συνιστά μια άκρως υγιή εξέλιξη", προσθέτει.
Αλλά προειδοποιεί: Ωστόσο, δεν έχει έρθει ακόμη εκείνη η ώρα που θα μπορεί να στηριχθεί μια υπέρμετρη αισιοδοξία...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης