Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

UBS: Θέμα χρόνου η διόρθωση των διεθνών αγορών - Γεμάτο προκλήσεις το β' 6μηνο του 2013 - Μονόδρομος μετά τα υψηλά όλων των εποχών - Προσοχή! Οι επενδυτές έχουν γίνει πιο επιλεκτικοί

UBS: Θέμα χρόνου η διόρθωση των διεθνών αγορών - Γεμάτο προκλήσεις το β' 6μηνο του 2013 - Μονόδρομος μετά τα υψηλά όλων των εποχών - Προσοχή! Οι επενδυτές έχουν γίνει πιο επιλεκτικοί
Διόρθωση των διεθνών αγορών στο προσεχές διάστημα αναμένει η UBS, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις που κινούν τα νήματα στην παγκόσμια οικονομία και τα χρηματιστήρια.
"Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, που σε ρόλο καταλύτη, μπορεί να οδηγήσει σε διόρθωση τις αγορές", σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου στην τελευταία 12σέλιδη έκθεσή τους με τίτλο "Risk Assets Still Vulnerable … Growing Selectivity!", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Ποιος είναι όμως ο παράγοντας αυτός; Η UBS εξηγεί: Το γεγονός ότι τα διεθνή χρηματιστήρια φλερτάρουν με νέα υψηλά!
Ωστόσο, μια ακόμη σημαντική εξέλιξη που χαρακτηρίζει στην τρέχουσα συγκυρία τις διεθνείς αγορές είναι, σύμφωνα πάντα με τη UBS, η εξής: Η αύξηση της επιλεκτικότητας, όσον αφορά στις τοποθετήσεις στις μετοχές, από την πλευρά της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.
"Μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως η επιλεκτικότητα αυτή αποτελεί μέρος της γενικότερης τάσης μεταστροφής του επενδυτικού ενδιαφέροντος στα assets που ενέχουν ρίσκο", σχολιάζει μεταξύ άλλων ο οίκος.
"Αυτό όμως που μπορεί μετά βεβαιότητας να ειπωθεί είναι πως τη δεδομένη στιγμή τείνουν να υπεραποδώσουν οι αγορές των οποίων τα νομίσματα βαίνουν προς υποτίμηση", εξηγεί στη συνέχεια η UBS. Και προσθέτει: Στον αντίποδα, μοιάζουν να υποφέρουν οι αγορές εκείνες, των οποίων τα νομίσματα παραμένουν ακόμη ισχυρά.
Εστιάζοντας ο οίκος στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, εκτιμά πως δεν θα αργήσουν να εισέλθουν σε τροχιά διόρθωσης.
"Η αδύναμη περιφέρεια δεν θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη στην επικείμενη διόρθωση", υποστηρίζει με νόημα η UBS.
"To δεύτερο εξάμηνο θα είναι γεμάτο προκλήσεις για τις μετοχές, αυτό είναι βέβαιο", σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

M.Φ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης